Update: De Voetbal BSO komt naar Wijchen!

Sv AWC staat bekend als een gezellige ontmoetingsplek waar iedereen van harte welkom is om de passie voor voetbal samen te beleven. Het faciliteren van een BSO die deze passie deelt, is dan ook een logische stap die past binnen de clubmissie. Toen Roy de Haan zich meldde bij Wijchens oudste voetbalclub, was het bestuur dan ook gelijk enthousiast over een mogelijke samenwerking voor alle kinderen in Wijchen van 4 t/m 12 jaar. Voetbal BSO Time4Skills staat voor een sportieve BSO-omgeving waar, naast een breed aanbod van diverse sporten, nét dat beetje extra aandacht voor voetbal is. Uiteraard is er ook altijd ruimte om te knutselen, een grote puzzel te leggen of om lekker met LEGO aan de slag te gaan. Dit alles onder leiding van Roy de Haan die dit unieke BSO-concept vorig jaar succesvol lanceerde bij de Heesche voetbalvereniging HVCH. Naar aanleiding van een positief behoefteonderzoek via de AWC-website aan het begin van april besloot hij tot een definitieve vestiging van de Voetbal BSO in Wijchen.

Kennis maken op de Open Dag?
Roy: “We zijn met de GGD in contact geweest om, in naleving van de geldende coronamaatregelen,  mogelijk geïnteresseerden een kennismaking aan te kunnen bieden. Op woensdag 19 en vrijdag 21 mei kunnen ouders en kinderen tijdens de Open Middag- en Avond meer te weten komen over De Voetbal BSO en haar team van pedagogisch medewerkers. De voorgenomen startdatum is maandag 21 juni en bij aanvang zal de BSO een maximaal aantal van 22 kindplaatsen kennen. In de eerste fase zal er ruimte zijn voor 11 kinderen per dag. Bij een wachtlijst van 4 kinderen boven dit aantal, zal de tweede fase tot aan 22 kinderen per dag opstarten.

Maatschappelijk betrokkenheid
Ook het bestuur van AWC is zeer blij met de opstart van De Voetbal BSO op sportpark De Wychert,” aldus Guus van Schijndel, bestuurslid Voetbalzaken AWC. “Als bestuur hadden wij al langer de wens om een invulling te vinden voor de uren dat ons mooie sportterrein met kunstgrasveld, gezellige kantine en speeltuintje niet in gebruik zijn. Als voetbalclub bieden wij onze voetballende leden de Modderkolk Voetbalacademie met als doel: aandacht voor iedere speler, ontwikkeling binnen de grenzen van de mogelijkheden van de speler met oog voor talent, maar zeker ook plezier en groepsgevoel. Dit doel herkennen we in de doelstelling van De Voetbal BSO en sluit daarmee goed aan bij dat waar wij als club voor staan. En hoe fijn is het als je kind, met een volle buik, zo van de BSO kan aansluiten bij zijn vrienden op de voetbaltraining. Dat scheelt een hoop stress aan het einde van de werkdag voor de ouders!

Het thuisgevoel op de (voetbal)club
Initiatiefnemer Roy de Haan: “Ik ben verheugd in AWC de ideale partner te hebben gevonden om de eerste Voetbal BSO in Wijchen e.o. te mogen openen. De accommodatie van sv AWC leent zich uitstekend voor verantwoorde, sportieve buitenschoolse opvang en past goed bij onze voornaamste uitgangspunten. Het thuisgevoel op de (voetbal)club, dát is waar De Voetbal BSO voor staat. Kinderen ervaren, naast lekker voetballen, een divers sport- en spelaanbod zoals o.a. (knots)hockey, basketbal, trefbal, (tafel)tennis en sinds kort ook lasergamen. Na van school te zijn gehaald eten en drinken we gezamenlijk waarna het spelen kan beginnen!  De BSO kent geen prestatief karakter maar heeft voornamelijk als doel kinderen meer en beter te doen bewegen. Verder maakt een groep kinderen op trainingsdagen gebruik van de optie om een avondmaaltijd bij ons te nuttigen. Doordat kinderen direct vanuit de BSO doorstromen in de training nemen we de nodige stress bij het gezin weg.”

Wil je nu al meer te weten komen over De Voetbal BSO, opgeven voor de Open Middag-/Dag of al definitief direct inschrijven?  Bezoek dan de website of mail je vragen naar info@devoetbalbso.nl. Voor deelname aan de Open Middag- of Avond is inschrijven verplicht. Dit kan via de website www.devoetbalbso.nl.

SponsorVisie Responsive iframe Example