017-2 wint van koploper

 

ST: Victoria’25/SCD’33 JO17-1 – sv AWC JO17-2 3-4

Na de afgelaste wedstrijd tegen Union JO17-2 een week geleden, mocht er deze keer wel weer gevoetbald worden. Bij het wegrijden stapelden zich de wolken nog op elkaar, maar bij aanvang van de wedstrijd stond het zonnetje hoog aan de hemel en leek het wel lente. De wedstrijd kon overigens niet op tijd gestart worden, omdat de wedstrijd hiervoor uitliep. Een van de redenen was het uit de hand lopen van de wedstrijd SCD ’33 2 tegen WVW 2. Voetballend leek die wedstrijd nergens op, maar de knokpartij was van een iets hoger niveau.

AWC begon met Levi in de goal, Jan, Joep, Bart en Wouter in de laatste linie. Op het middenveld stonden Tijs, Pepijn en Job opgesteld en voorin startten Jort, Jake en aanvoerder Soma. Aanvankelijk stond Chris in de basis, maar die had de wedstrijdbespreking in de kleedkamer gemist, omdat hij op een broodje aan het wachten was in de kantine, dat terwijl het toch echt al 14.15 uur was geweest. In de eerste wedstrijd van het seizoen was de wedstrijd in 7-2 in het voordeel van AWC geëindigd, maar op dit moment stond de thuisploeg met 4 gewonnen wedstrijden helemaal bovenaan en waren de groenwitten de underdog. De trainer had bewust niks aangegeven van de eerste wedstrijd, om zo onderschatting te voorkomen. Of het nu tóch door onderschatting kwam, of dat er te veel naar de vorige wedstrijd was gekeken, maar AWC startte extreem slap. Ieder duel werd in de eerste 10 minuten verloren, omdat er op 5 meter gedekt en zeer matig geanticipeerd werd. Binnen een kwartier stond het dan ook 2-0 voor de thuisploeg. Bij de eerste goal werd de bal tot twee keer toe in de voeten van de tegenstander gegeven en er werd dan ook dankjewel gezegd voor deze cadeautjes. Inmiddels had AWC wel een paar speldenprikjes uitgedeeld via Soma over links, maar de halve kansen werden niet verzilverd. Bij de 2e goal ging nog meer mis dan bij de eerste. Inmiddels was Jake geblesseerd uitgevallen. Voorin werd er vervolgens niet goed gestoord, op het middenveld kwamen twee spelers te laat door niet te anticiperen, een schot had doelman Levi niet klem en in de verdediging stond men de slaap nog uit de ogen te halen. Er werden over en weer verwijten gemaakt, maar deze keer moesten er wel heel veel spelers eerst zelf in de spiegel kijken. Toen de slaap eenmaal uit de ogen was, werden de gasten wakker en werd er spreekwoordelijk uit een ander vaatje getapt. Nu werd er wel direct druk gezet op de tegenstander en toen kwam de beperkte voetbalcapaciteit van het merendeel van de ploeg naar voren. Nu waren alle tweede ballen wel voor AWC, onder aanvoering van Pepijn, Soma, Tijs, Jan en Job. Binnen de kortste keren regende het kansen, waarbij Soma veelvuldig om zijn tegenstander heen danste, maar net onzuiver in zijn afwerken was. Maar ook Tijs was erg dichtbij zijn eerste goal. De aansluitingstreffer kwam uit een corner. Wouter kopte bij de tweede paal eerst nog op de keeper, om vervolgens van dichtbij binnen te tikken. Na het inbrengen van Mitch, Joey, Chris en Yves was het alleen nog maar AWC wat de klok sloeg. Kans op kans volgde en uit een afgeslagen bal scoorde Pepijn de gelijkmaker. Soma en Chris waren levensgevaarlijk met hun snelheid, maar de voorsprong kwam er helaas niet. De thuisploeg werd nog 1 keer gevaarlijk uit een vrije trap en Pepijn was inmiddels licht geblesseerd uitgevallen. Na de rust moest Jake vertrekken. Dit was vooraf bekend, maar door het uitlopen van de wedstrijd was dit eerder dan gepland.

Na rust begon AWC weer hetzelfde als in de eerste helft, slap en ongeconcentreerd. De thuisploeg was echter ook niet beter gaan voetballen, zodat het bij tijd en wijle een beetje pijn aan de ogen ging doen. Er werd wel hard geknokt voor iedere bal, maar de vrije ruimte werd te weinig gevonden. Met een prachtig afstandsschot kwam de thuisploeg wederom op voorsprong. Uiteraard was het niet agressief genoeg verdedigen ook een reden van de treffer, maar desalniettemin was dit wel een mooie treffer. Vanaf de bank moest er daarna iets te veel gecoacht worden welke keuzes er het beste gemaakt konden worden, iets wat juist bij deze groep steeds minder het geval zou moeten zijn. Toch voetbalde AWC er zich bij vlagen onderuit. Met name Bart, Yves en Jan waren doorgaans erg balvast en zuiver in de passing. Met een prachtige solo over links van Mick, manoeuvreerde hij zich in de positie om te schieten. Het schot was niet eens zo heel ver in de hoek, maar toch was het voldoende om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Ook dit was vooraf en in de rust duidelijk aangegeven… Schieten! Het spel bleef rommelig, maar AWC kreeg de meeste kansjes. De grootste was voor Jort die goed vrijliep, een steekpass kreeg, maar net goed uitkwam om lekker uit te halen. Een puntertje werd door de doelman nog net tegen gehouden. Joey moest zich laten wisselen wegens tekort aan lucht, dat terwijl er toch voldoende voorradig was in de buitenlucht. Wouter kwam hierdoor bij de kleinste speler van het veld te staan. Hij was letterlijk twee keer zo groot, maar had het lastig met de kopduels, omdat deze bij hem in de schoot belandden😉. In de eindfase was het wel raak, met een mooie diepe bal op Chris stond deze oog in oog met de doelman en schoot hard en zuiver binnen. Het leek een kwestie van uitspelen, maar opeens werd er weer heel slordig met balbezit omgegaan en kreeg de thuisploeg nog een paar levensgrote kansen. Waar dit seizoen al die ballen binnenvliegen, waren er nu enkels, knieën, billen, noppen en veters van o.a. Levi en Wouter wel voldoende om de overwinning over de streep te trekken. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar wel knap van het team om na twee keer achter gestaan te hebben, de wedstrijd tegen de koploper alsnog in winst om te zetten. De frisdrank na de wedstrijd was dan ook een verdiende verfrissing.

Aanwezig: Bart, Chris, Jake, Jan, Job, Joep, Joey, Jort, Levi, Mick, Mitch, Pepijn, Soma©, Tijs, Wouter en Yves (niet inzetbaar Lars blessure)

 


SponsorVisie Responsive iframe Example