09-08-2023 AWC 013-1 VERSLAG

9-08-2023 OJC Rosmalen JO13-1 – sv AWC O13-1 8-0
Na de eerste gezamenlijke O12-O13 trainingsweken, kon er voor het eerst een (oefen)wedstrijd gespeeld worden. Het was waarschijnlijk direct de zwaarste tegenstander die je maar kon treffen, omdat er bijna geen tegenstander in de buurt al bereid was om te oefenen. OJC speelt dit seizoen 3e divisie en had eigenlijk allemaal spelers die al gewend waren op een groot veld te spelen, terwijl bij AWC meer dan de helft vorig seizoen nog op een half veld 8 tegen 8 had gespeeld. Dat was vanaf het begin ook direct duidelijk te zien.
AWC startte met aanvoerder Tijn in de goal, omdat Levi niet helemaal lekker was en daardoor op de bank moest beginnen. Achterin stonden Vic, Luka, Lucas en Milan opgesteld. Op het middenveld stonden Puk, Jort L en Flinn opgesteld en voorin begonnen Joep, Jort J en Mika aan de wedstrijd. Binnen 5 seconden stond de thuisploeg al voor Tijn, omdat een bal direct door het midden werd gegeven en de groen-witten nog niet helemaal wakker waren. Er werd de gehele eerste helft op de helft van AWC gespeeld. Dit kwam in eerste instantie door de kwaliteit van de tegenstander, maar ook door de wat onnauwkeurige passing van AWC. Omdat het merendeel van de tegenstanders ook fysiek sterker was, werden maar weinig duels gewonnen. Er was door de benauwde warmte afgesproken om na ieder kwartier even een drinkpauze in te lassen en dat was nodig ook. In de rust stond het 4-0 voor de thuisploeg, waarbij Tijn al veel doelpunten voorkomen had. AWC was slechts 1 keer een beetje in de buurt geweest na een actie van Mika, maar verder was het niet gekomen. Her en der vielen de spelers ook met bosjes om. Benauwdheid, een beetje ziek, een verdraaide enkel, een blaar, en een open kniewond van Lucas, betekende voortijdige (tijdelijke) wissels. Ze zijn er daarna allemaal weer ingekomen, dus gelukkig geen zware blessures, bikkels! Daarnaast waren er diverse spelers die om een andere positie vroegen. Er is in de groep aangegeven dat spelers echt nog wel een keer op een andere positie komen te spelen, maar dat dit de taak van de leiding is en die rekening moet houden met de ontwikkeling van het team en van het individu (een moeilijk woord voor iedere speler afzonderlijk).
Na rust ging het al iets beter, maar was OJC nog steeds de veel betere partij. AWC durfde de opbouw van achteruit hanteren, waarbij Luka, Lucas, Levi en Vic gewoon om de bal bleven vragen. Fedde en Joep zetten iets meer de tanden in de tegenstanders en waren iets zuiverder in de passing. Jort L moest nog veel duels centraal aangaan, maar af en toe kon hij mooie een-tweetjes aangaan. Flinn, Puk en Jort J pasten zich ook meer aan het niveau aan, waardoor ze gelukkig niet alleen maar hoefden te verdedigen. Milan ging zich ook meer mengen in het spel, samen met Mees en Mika. Ook in de tweede helft werd er 4x gescoord door de tegenstander. En als Tijn niet zo fantastisch had gekeept, waren er nog meer ballen ingegaan. Toch werd er op alle fronten al beter gevoetbald en bleef de inzet tot het laatst erg goed. Als het team na iedere halve wedstrijd zo’n leercurve kan blijven laten zien, kan het wel eens een heel mooi jaar worden. Ga zo door mannen!
Vanavond mag het team gaan kijken hoe het eerste elftal het gaat doen in de 3e divisie. Vanwege het niveau is AWC verplicht om ballenjongens/ – meisjes te hebben en de O13-1 is als eerste aan de beurt.
Aanwezig: Fedde, Flinn, Joep (nieuw), Jort L, Jort J (O12-1), Levi, Lucas, Luka (O13-2), Mees, Mika, Milan (O13-2), Puk, Tijn en Vic (O13-2)

Afwezig: Benthe, Kymo, Levi, Lucas, Mees, Mika, Puk, Tijn

SponsorVisie Responsive iframe Example