JO17-2 leert veel, maar laat punten achter

Sv O.S.S. ’20 O16-1 – sv AWC O17-2: 3-1

De oefenwedstrijd tegen de ploeg uit Oss zou oorspronkelijk 1,5 week eerder zijn geweest, maar de vereniging had het team toen al ingeschreven voor een toernooi en de betaling daarvoor was al verricht. Om toch de extra speelminuten in de benen te krijgen, werd er op een doordeweekse trainingsavond een wedstrijd gespeeld. Hierdoor kon Joey niet aanwezig zijn, maar hadden we in Soma (een Japanse uitwisselingsstudent van het MaasWaal College) een goede vervanger.

De oorspronkelijke aanvangstijd was 19 uur, maar omdat alle velden bezet waren kon er pas om 20 uur aangevangen worden. Door de drukte was de mogelijkheid om de warming-up te doen ook flink beperkt, terwijl de thuisploeg wel goed voor zichzelf gezorgd had en een half veld ter beschikking had. Bij aanvang was de warming-up dan ook slecht en ongeconcentreerd. Het tweede deel ging gelukkig wel naar behoren. Doorgaans vang je een wedstrijd ook aan zoals je traint of in dit geval je de warming-up doet.

AWC startte met Levi in de goal, Jan, Yves, Joep en Wouter achterin. Op het middenveld begonnen Tijs, Bart en Mitch en in de voorhoede stonden aanvoerder Mick, Jake en Jort opgesteld. Op het kunstgrasveld was direct duidelijk dat de thuisploeg niet constant met een drie mans voorhoede speelde. De spits liet zich met regelmaat terugzakken naar het middenveld. Hierdoor creëerden ze een overtalsituatie waar AWC het lastig mee had. Het wel of niet doorschuiven vanuit de centrale positie en het knijpen door de backs verliep nog niet vlekkeloos. Bovendien stond het middenveld net iets te hoog, zoals dat tegenwoordig heet, oftewel te ver naar voren. Dit leverde dan ook een 1-0 achterstand op. Het enige meisje van het veld scoorde met een zuivere trap. Ze was over de gehele wedstrijd ook de beste “man” van het veld. De groenwitten werden wel steeds gevaarlijker, omdat de diepe bal op Chris werd gezocht en regelmatig ook gevonden. Aanvankelijk waren de schoten van Mitch, Chris, Jake en Mick te zacht, maar niet veel later was het wel raak. Heel koel zorgde Chris voor de gelijkmaker. Vlak voor rust was Pepijn nog heel dicht bij een treffer toen zijn bal de onderkant lat raakte. Mogelijk als er doellijntechnologie was geweest, had Pepijn er weer een op zijn conto bij kunnen schrijven. Achterin werd langzaam de spoeling een beetje dun. Jan had last van beide wreven en Wouter klaagde aan het eind van de eerste helft al over een blessure, dat terwijl hij het echt uitstekend deed en de rechtsbuiten van Oss volledig frustreerde. Inmiddels was ook Jake met een blessure naar de kant gegaan. Aanvankelijk leek het een ijsbeentje te zijn, maar “ik kan me ook verstapt hebben”, gaf hij aan. Inmiddels waren Lars, Joep en Yves ook lekker bezig achterin. Joep door bijna alle duels te winnen, maar had daarna iets te weinig rust in zijn spel. Lars was zelfs sneller dan de snelste speler van de thuisploeg, maar vergat soms om zelf mee op te komen (met een modern woord heet dat wingback) om samen met Mick gevaarlijk te worden en Yves die stiekem vaak nog net een voetje (of handje, maar hij had hem gelukkig niet klemvast 😉) ertussen had en de bal naar de goede kleuren speelde.

Na rust werd er beter en zorgvuldiger gevoetbald. Met name het middenveld met Pepijn, Bart, Job en Tijs bood beter aan, tussen de linies en de passing was ook beter verzorgd. Als de coaching nog iets beter was geweest en het wegdraaien naar de open ruimte iets slimmer was gedaan, waren de gastheren nog vaker zoek gespeeld door onze middenvelders. Vervolgens werden regelmatig de spitsen Chris, Jort, Soma en Mick bereikt, maar was soms de keuze voor de juiste voorhoedespeler niet de meest perfecte. Hierdoor kwamen ze in een overtalsituatie. Soma speelde zeer verdienstelijk, ook al werd hij om onbekende reden steeds irritant vastgepakt door de voorstopper, zonder dat er een bal in de buurt was. In de omschakeling was O.S.S. erg sterk met de snelle counters. Hieruit werd dan ook twee keer gescoord, ondanks een paar schitterende reddingen van Levi. Door het wegvallen van een aantal spelers en het doorwisselbeleid, werden Tijs en Mitch noodgedwongen achterin neergezet, maar deden dat uitstekend. Het was een zeer leerzame en gelijkwaardige wedstrijd in een hoog tempo tegen een hoofdklasser, wat dus extra knap is. Jullie hebben de stijgende lijn te pakken, ga zo door!

 

Aanwezig: Bart, Chris, Jake, Jan, Job, Joep, Jort, Lars, Levi, Mick©, Mitch, Pepijn, Soma (Japan), Tijs, Wouter en Yves

Afwezig: Joey


SponsorVisie Responsive iframe Example