JO17-2 laat punten liggen

sv AWC O17-2 – Eendracht ’30 O17-1 0-1

Na een week waarin er vooral getraind was op hoge balcirculatie om minder in de duels te komen, was het een mooi moment om te laten zien wat het opgeleverd had. Er zou geprobeerd worden om de 3e man te zoeken, door de bal in te spelen en door te bewegen. Daarnaast stond de kaats en onder je medespelers komen centraal. De tegenstander Eendracht uit Mook staat er voornamelijk om bekend om de duels erg fysiek aan te gaan, met over het algemeen niet de allerkleinste spelers. Bij het aanschouwen van de tegenstander in de warming-up werd dit beeld alleen maar bevestigd. En toen ook de spelerspassen bekeken werden, was duidelijk dat het een team uit alleen maar 2006 spelers bestond + 3 spelers van 2005, oftewel 3 spelers van de O18 (die echter bij AWC allemaal in de O19 zouden spelen, omdat er geen O18 is). Het betrof met name spelers in de as van het veld. Terwijl AWC bestond uit 6 spelers van 2006, 7 spelers uit 2007 en één uit 2008. Wederom waren Jan en Lars niet inzetbaar vanwege langdurige blessures, maar nu was er een dag voor de wedstrijd ook nog Chris bij gekomen. Het was daarom fijn dat Mees uit de O15-2 tijdelijk gehuurd kon worden. Hij zou echter nog eerst de wedstrijd bij zijn eigen team spelen.

De startopstelling van AWC was: Levi in de goal, Yves, aanvoerder Joep, Bart en Joey achterin. Op het middenveld begonnen Tijs, Pepijn en Mitch en voorin stonden Jort, Jake en Wouter opgesteld. Vooraf was de trainer van de tegenstander vooral bezig met resultaten en het eventuele kampioenschap, althans dat was de interpretatie van het gesprek, omdat hij ook met een schuin oog keek naar de wedstrijd tussen Juliana en De Treffers. AWC startte volgens afspraak met hoog druk zetten. De grote bonkige spelers hadden zichtbaar moeite hiermee. Buiten een half schot op goal, werd de thuisploeg echter niet gevaarlijk. Hierop besloot de tegenstander om maar niet meer op te bouwen en vooral de lange bal te hanteren. Hierdoor ging het merendeel van de ballen vooral door de lucht en werd het al vroeg een vechtwedstrijd met vooral veel duels op het middenveld. Een enkele keer dat Eendracht de bal goed voor de voeten kreeg, schoot het ook op goal, maar Levi stond elke keer goed opgesteld en bleef rustig. AWC probeerde wel op te bouwen, maar nadat de laatste linie de bal had, was het volgende station lastig bereikbaar. Het vrijlopen gebeurde net niet slim genoeg, waardoor er fysieke duels afgewerkt moesten worden. Ook veel ballen gingen door de lucht naar de voorste linie, die dan met een tegenstander in de rug voor balbezit moesten strijden, i.p.v. lekker direct konden gaan aanvallen. Een enkele keer werd de bal wel goed verplaatst naar de zijkant, maar was de keuze voor actie of laten vallen op de inkomende spelers soms net de verkeerde. Mees was ingevallen voor Yves, maar moest al vrij snel het veld weer verlaten nadat hij een weggetrapte bal vol in zijn gezicht kreeg. Het is niet te hopen dat hij weer een gebroken neus heeft opgelopen. Bijna hetzelfde gebeurde met Bart, toen Joey een bal risicoloos weg probeerde te werken. De bal vloog deze keer echter in de edele delen van eerstgenoemde. Dit ging zo hard, dat hij strompelend het veld moest verlaten. Joey begreep dit wel, want hij gaf aan dat hij de bal echt lekker raakte.

In de rust werd er nogmaals aangegeven dat de hoge balcirculatie essentieel zou zijn om onder de fysieke druk van de tegenstander uit te kunnen spelen. Helaas lukte dit niet en konden alle spelers weliswaar een enorm compliment in ontvangst nemen voor de gigantische inzet, waarbij Pepijn werkelijk alle delen van zijn lichaam in de strijd had gegooid. Echter werd de thuisploeg niet of nauwelijks gevaarlijk voor de goal van Eendracht. Yves, die een vraagteken was voor aanvang van de wedstrijd had ook een directe tegenstander die een kop groter was en 2x zijn lichaamsgewicht had. Toch won ook hij nagenoeg alle duels. En als er een toch een keer een speler doorheen kwam stonden daar Joep en Bart. Mitch, Tijs en Job moeten het normaal hebben van het overzicht en goede passing, maar ook zij waren vooral bezig met het erin kleunen bij de directe tegenstanders. Mick liep weliswaar goed vrij, maar ging af en toe net iets te vroeg naar binnen, de drukte in, terwijl een actie buitenom mogelijk gevaarlijker was geweest. Wouter maakte zoveel meters zonder bal, alsof hij al aan het oefenen was voor de Zevenheuvelenloop die hij een dag later zou gaan lopen en Jake moet haast wel blauwe plekken in zijn rug hebben van het gebeuk van de voorstopper en laatste man. Alles leek erop dat het een bloedeloze 0-0 zou worden. Echter in de 77e minuut ging het alsnog mis in de achterste linie bij de groenwitten, die echter voor deze wedstrijd in zwarte shirts speelde. Hierdoor kwam de rechtsbuiten alleen voor Levi en schoot de bal onhoudbaar in de verre hoek. Het 1 op 1 achterin daarna bracht niet meer het gewenste resultaat. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter leek het wel alsof Eendracht de finale van het WK had gewonnen, zo blij waren ze. De trainer gaf aan dat het een mooie wedstrijd was geweest en had dus mogelijk een andere wedstrijd bekeken. Het was een spannende wedstrijd, maar voetballend van beide kanten veel te matig. AWC was te veel in het spel van Eendracht meegegaan. De overwinning was echter niet geheel gestolen, want als er één ploeg aanspraak mocht maken op een overwinning, dan was het wel Eendracht, maar dat was dan wel vooral op kracht, wat uiteindelijk ook een kwaliteit is. Volgende week is de derby tegen Alverna en dan is het interessant om te zien hoe groot de leercurve is bij dit team.

 

Aanwezig: Bart, Jake, Job, Joep©, Joey, Jort, Levi, Mees (O15-2), Mick, Mitch, Pepijn, Tijs, Wouter en Yves

Afwezig: Chris, Jan en Lars


SponsorVisie Responsive iframe Example