Helaas geen zonnig resultaat voor JO17-2

Juliana ’31 JO17-2 – sv AWC JO17-2 4-2

Aan het einde van de herfstvakantie werd pas de eerste competitiewedstrijd gespeeld. Het weer had echter niets met herfst te maken, want met een temperatuur van ongeveer 22 graden en een prachtig zonnetje, leek het eerder op een prachtige lentedag. Er was twee weken vol getraind om de nauwkeurigheid in passing te verbeteren, want dat is toch wel het grootste verbeterpunt van het team. Dit heeft overigens ook een logische verklaring, aangezien een groot aantal spelers nog vol in de groei zit en de afstand naar voet en bal lastiger kan inschatten, aangezien de afstand een maand geleden nog anders was. Hierdoor worden ballen niet in het hart geraakt, maar een fractie erboven of eronder, waardoor de bal net niet goed geraakt wordt. Spelers die al wat langer in dit proces zitten zullen hier ook iets beter mee om kunnen gaan.

Toch was er een eerste test om te zien of er verbetering in zat. Wel direct een zware tegenstander, omdat ook zij eigenlijk op papier te laag zijn ingedeeld. In de beker hadden ze op één wedstrijd na alles gewonnen, maar zijn toch in dezelfde klasse gebleven. Zoals gewoonlijk was het aantal parkeerplaatsen bij Juliana beperkt, zodat er auto’s in de wijk moesten parkeren en het eerste gemok al te horen was.

Nu Lars nog geblesseerd was en Jort een weekend weg, had AWC drie spelers op de reservebank. AWC startte met Levi in de goal, Jan, Bartje, Joep en Joey achterin. Op het middenveld begonnen Tijs, Job en Pepijn en voorin stonden Chris, aanvoerder Jake en Mick opgesteld. Op veld 5, wat uiteindelijk het kunstgrasveld dichtbij de kantine bleek te zijn, was het al snel wat warmer dan doorgaans op een natuurgrasveld. De groenwitten begonnen sterk, door veel druk te zetten op hun achterhoede. Het was direct duidelijk dat daar niet de kracht van de ploeg lag. Aan de andere kant was Juliana over de flanken wel gevaarlijk, met name omdat AWC positioneel niet altijd slim stond opgesteld. De eerste mogelijkheden waren echter voor AWC, waarbij Chris de diepte ingestuurd werd. Zijn terugspeelbal was echter net niet secuur genoeg. In de zevende minuut was het wel raak, toen Jake doorjaagde op de laatste man. Hij ontfutselde hem de bal en schoot in eerste instantie nog tegen de doelman op. In tweede instantie was het via de doelman wel raak. AWC had daarna nog een aantal goede mogelijkheden, waarbij o.a. Mick weliswaar goed vrijliep, zijn tegenstander omspeelde, maar net niet de juiste keuzes maakte. Juliana bleef het met goede verplaatsingen van links naar rechts proberen, waarbij de ballen regelmatig over de backs heen vielen en er door de centrale spelers rugdekking gegeven moest worden. De inspeelballen werden onnauwkeuriger en daarbij stak het volgende verbeterpunt weer de kop op, het negatief reageren op elkaar. Uit een corner viel de terechte gelijkmaker. Echter stond de doelpuntenmaker net als Salah afgelopen week in de Champions League zo vrij als een vogel in het zestienmetergebied. AWC leverde vervolgens wel strijd, waarbij Joep voor de verandering aan de noodrem trok. Deze keer was het ver op de helft van Juliana en stonden er nog voldoende teamgenoten om hem heen, anders was een kaartje vast en zeker weer getoond. Op een paar mooie combinatie met Job, Pepijn, Mitch en Tijs na, was het toch vooral slordig van beide kanten. Vlak voor rust was het wederom de thuisploeg die scoorde. Tot twee keer toe had er bij een één tegen één duel beter ingegrepen kunnen en moeten worden, waarna de bal richting Levi vloog. Omdat Bart te laat zijn doelman hoorde, kopte hij de bal weg. Uit de rebound werd de bal eenvoudig in het netje gelegd. En zo stond het totaal onnodig en tegen de verhouding in 2-1 voor de thuisploeg.

Na de rust was Juliana direct weer trefzeker. Een bal over links belandde uiteindelijk via Levi achter de doellijn, 3-1. De kopjes gingen even hangen, waardoor Juliana de sterkere ploeg werd. Ze maakte vooral minder “unforced errors”. Toch werd er sterk verdedigd door AWC en waren met name Jan, Yves en Bart sterk in de voortzetting, door de bal naar de juiste kleur te spelen. Fysiek hadden de jonge middenvelders het weliswaar lastig, maar liepen het snot voor de ogen en haalden een goed niveau, waarbij alleen de laatste eindpass of steekbal net iets zuiverder had gemogen. Voorin lukte vandaag niet alles, terwijl ze stuk voor stuk uitstekende spelers zijn, die meestal het verschil wel kunnen maken. Omdat de passing van achteruit misschien net niet zuiver was, stonden ze net een pasje te ver weg van de nieuwe situatie, waardoor ook de omschakeling minder goed verzorgd was. Toch waren er voldoende mogelijkheden, aangezien de achterhoede wel slordiger begon te worden. Steeds vaker gaven ze AWC de ballen op een presenteerblaadje. Echter wisten de bezoekers deze cadeautjes keer op keer niet uit te pakken, dan wel te verzilveren. Met name de kans waarbij Jake tegen de doelman aanschoot en Mick voor open goal de bal verkeerd raakte, waardoor de tegenstander nog de gelegenheid kreeg om de bal over te werken, werd eigenlijk al geteld door alles en iedereen. Jan viel toen over de bal heen en blesseerde zijn pols, hopelijk valt het mee. Tien minuten voor tijd was het eindelijk wel raak. Een goede actie van Mick rechts buitenom bracht de bal bij Jake, die op drie meter voor de goal zijn tweede van de dag maakte. Bart schoof daarna door naar het middenveld, om voor nog meer druk te zorgen. Echter twee minuten later was alle hoop al weer vervlogen. Een bal werd weer eens goed verplaatst, deze keer van links naar rechts (uit het oogpunt van de groenwitten). Opnieuw kon iemand de bal vogelvrij aannemen, nog vijf pirouetjes maken en de bal inschieten, waarbij Levi nog de bal schampte, maar niet voldoende, 4-2. Nog even had de spanning terug kunnen komen als Chris alleen afgaand op de doelman niet onterecht was afgefloten voor buitenspel. Het was slechts één van de drie foutjes van de verder goede scheidsrechter. Al met al een wedstrijd waarbij AWC zich voor de zoveelste keer zelf tekort heeft gedaan. Dit was niet alleen de analyse van de trainer, maar ook van de meegereisde Soma, die zelfs alles digitaal had opgeslagen. De volgende keer iets zuiverder in de passing en positief blijven naar je medespelers, dan zit er écht meer in dan tot op heden de uitslagen hebben aangetoond!

 

Aanwezig: Bart, Chris, Jake©, Jan, Job, Joep, Joey, Levi, Mick, Mitch, Pepijn, Tijs, Wouter en Yves
Afwezig: Jort, Lars


SponsorVisie Responsive iframe Example