Gelijkspel OP Alverna voor JO17-2

Alverna JO17-1JM – sv AWC JO17-2 1-1

Volgens sommige spelers Dé wedstrijd van het jaar moest OP Alverna gespeeld worden. De hele week was er uitstekend getraind en werd er met goede moed naar Bospad nummer 5 afgereisd. Een week eerder schijnt er een bikkelharde wedstrijd geweest te zijn tussen Beuningse Boys en Alverna, waarbij Alverna slechts met scht spelers het eindsignaal haalde. Echter zijn deze namen mogelijk niet doorgegeven aan de KNVB, want ze stonden vandaag gewoon tussen de krijtlijnen. Bob zou aanvankelijk vlaggen, maar kennelijk kon hij de druk niet aan en werd Bart snel ingevlogen. Omdat Daan van de O17-1 geblesseerd was, moest Levi hem vervangen, maar kon gelukkig Jonas van de O15-2 gecontracteerd worden.

Chris was weer terug na 1,5 week ziekte en ook Lars na een slepende blessure, kon zijn opwachting weer maken in het team. Vooraf kreeg de ploeg de complimenten van de oud-trainer van AWC Henk Evers, dat de warming-up er gelikt uitzag, met een aantal handige spelers. Tot aan de wedstrijd leek alles dus eindelijk een keer crescendo te gaan. In de startopstelling stond Jonas in de goal, Yves, Joep, Bart en aanvoerder Joey in de laatste linie. Op het middenveld waren Tijs, Job en Pepijn opgesteld en voorin completeerden Jort, Jake en Mick het 11-tal. Aanvankelijk werd er achterin nog wel rustig rondgespeeld, maar de voortzetting daarna ging moeizaam. De loopacties waren soms qua timing niet handig, of de passing was onzuiver. Daarnaast leek een aantal zich een beetje te verschuilen achter de tegenstander, waardoor er te veel de lange bal gehanteerd werd, wat niet de kracht is van dit team. Alverna speelde maar op één manier en dat was de bal naar voren schieten en proberen over de laatste linie lopende mensen te bereiken. Daarnaast waren ze bikkelhard in de duels. Fysiek was het verschil niet alleen optisch gigantisch zichtbaar, maar ook in kracht en snelheid. AWC heeft eigenlijk de gehele eerste helft nauwelijks een kans gecreëerd. Een paar keer leek het dreigend vanaf 20 meter, maar werden de ballen op dezelfde manier ingeschoten als ze een dag eerder van Koopmeinders op het WK hadden gezien. Dus op zich niet gek als professionals het al niet laten zien. Alverna kreeg op kracht wel een paar mogelijkheden, waarbij echter Jonas zijn klasse toonde. Met name de bal waarop hij zich helemaal moest strekken belandde daardoor nog net op de lat en kon in 2e instantie eenvoudig opgepakt worden.

In de rust werd er nogmaals aangedrongen op de punten waarop zo hard getraind was, één back vrijlaten, zuiver in passen en door bewegen en tot slot meer rust voor de goal. Deze keer was er een extra portie doping, in de hoop dat dit tot een betere krachtsinspanning zou leiden. Binnen vijf minuten na de rust werd er al een resultaat geboekt, door op het juiste moment met het hele team druk te zetten op de laatste linie. Jake pakte de bal af en gaf de bal perfect mee aan Chris, die bijna ouderwets koel binnenschoot. Dit zou toch vertrouwen moeten geven voor de rest van de wedstrijd, oftewel afspraken die met elkaar gemaakt zijn, nakomen én er dan profijt van hebben. Vijf minuten later ging het echter mis in de omschakeling. Met te veel mensen voor de bal en balverlies, werd de bal zoals de gehele wedstrijd naar voren geroeid, waarbij een één op één situatie ontstond en Jonas kansloos was. Het spel van AWC bleef slordig, ondanks dat er meer en meer ruimte kwam. Dit betekende echter ook de andere kant op dat er meer ruimte kwam voor de tegenaanval, die vaak gevaarlijk werd. Met uiterste inspanningen konden Joep, Bart, Joey, Yves, Lars en met name Jonas regelmatig met kunst- en vliegwerk een tegengoal voorkomen. Toch door de grotere ruimtes, ontstonden er ook meer en meer kansen en mogelijkheden voor AWC. Zo werden Wouter Mick, Chris en Lars regelmatig gezocht en gevonden door Tijs, Mitch, Pepijn en Job. Wouter was twee keer heel dichtbij een goal, maar hij kon net zijn voet er niet op tijd tegenaan zetten. Ook de achterlijn werd regelmatig bereikt door Mick, maar het vervolg was dan net niet perfect genoeg om de bal binnen te kunnen prikken. Jort werd daarna nog op het middenveld gezet en dat ging het goed af. Met een paar handige schijnbewegingen zette hij zichzelf mooi vrij. Daarna werd Wouter bereikt, die de bal strak en laag voorgaf. Jake die vrij voor de goal binnen kwam glijden, kon er net niet meer de juiste richting aan geven, waardoor de bal tergend langzaam nipt voorlangs ging. Anders waren er nog drie punten mee naar de Wychert gegaan. Het bleef bij een terechte 1-1, waarmee beide teams niet veel opschieten. Bart werd nog even boos op de trainer, omdat hij in de laatste minuut liever een lange bal naar voren zag, i.p.v. op te bouwen. Er was op dat moment echter 39 minuten en 20 seconden gespeeld en in de eerste helft was er geen blessuretijd bijgetrokken, vandaar de coaching voor een lange bal. Dit geef in ieder geval aan dat de wil om op te bouwen van achteruit, wel goed zit en volledig in lijn is met de Groen Witte Weg, het opleidingstraject van AWC. De volgende keer beter, dan kunnen jullie weer het niveau laten zien zoals jullie dat in de trainingen en uit bij De Treffers getoond hebben!

Aanwezig: Bart, Chris, Jake, Job, Joep, Joey©, Jonas (O15-2), Jort, Lars, Mick, Mitch, Pepijn, Tijs, Wouter en Yves
Afwezig: Jan (blessure) en Levi (O17-1)


SponsorVisie Responsive iframe Example