JO17-2 creëert kansen en wint!

sv AWC O17-2 – ST: Victoria’25/SCD’33 JO17-1 7-2

 

Na een week van Kermis en slechts één training, zou de slechte smaak van een week geleden weggespoeld moeten worden. De voorbereiding was echter verre van ideaal. In verband met de vele wedstrijden waren de kleedkamers niet op tijd leeg, dus moest er even gewacht worden. Daarnaast was het onduidelijk met welke shirts de tegenstander zou aantreden. In voorgaande jaren werd er in de eerste helft van de competitie altijd met groen-wit gespeeld en na de winterstop in het oranje. De trainer had nog zwarte shirts, maar allemaal maatje 176. Dit was krap aan, maar het kon net. Speuren in de kledingkast van AWC leverde helaas ook niet het gewenst resultaat op. Eenmaal op het veld, bleek de tegenstander net nieuwe tenues te hebben, wit, met zwarte broeken en sokken. De thuisploeg heeft toen snel nog even de groen-witte shirts aangedaan, maar een vlekkeloze voorbereiding was het dus niet.

AWC startte met Levi in de goal, Lars, Jan, Joey en aanvoerder Wouter achterin. Op het middenveld stonden Tijs, Pepijn en Job en voorin begonnen Mick, Jake en Jort. De vader van laatstgenoemde was scheidsrechter en deed dit foutloos. Het is niet te hopen dat er scouts van de KNVB waren, want anders fluit hij binnenkort Eredivisie en is AWC hem kwijt. Waar het de afgelopen weken slordig was, werd er direct strak ingepast, doorbewogen en de vrije man gevonden. De accenten lagen deze wedstrijd op het omschakelen, meer dan een stap vooruitdenken (denk aan schaken) en ieder spelletje (lees duel in dit geval) proberen te winnen en te leren van het vorige spelletje. Uit een corner van Tijs was het al na drie minuten raak. Jake kon van dichtbij ongestoord inkoppen. Het spel speelde zich vooral af op de helft van de tegenstander en de bal ging mooi rond. In de 17e minuut speelde Mitch de bal naar links, naar Tijs, die nog net met zijn punt een steekbal kon geven op Jort. Deze legde de bal keurig breed op Jake, die koel binnentikte. De wedstrijd leek hiermee eigenlijk al gespeeld. AWC kreeg kans op kans, waaronder een schot van Mitch wat voor langs ging en van dezelfde Mitch die overschoot na goed terugleggen van Bart. Kort daarna in de 32e minuut was het wel raak. Mick die eindelijk zelf een actie maakte, naar binnen glipte en van buiten de zestien hard en zuiver binnenschoot. Omdat hij dit niet vaker had gedaan werd Mick meteen gewisseld voor Chris 😉. De kansen stapelden zich maar op, waarbij Jort twee keer de mogelijkheid had om te scoren. Helaas waren zijn inzetten net niet zuiver genoeg. Vlak voor rust scoorde Chris op aangeven van Jake. Chris maakte het nog even spannend door een kleine hapering te hebben bij het schieten, maar in tweede instantie prikte hij de bal wel binnen bij de tweede paal. In de 37e minuut is er voor het eerst een misverstand, waarbij Jan gesloten aangespeeld werd en vanuit zijn rug een tegenstander tegenkwam. Op de inzet van die spits was Levi kansloos. In de dying seconds van de eerste helft, wederom een corner, deze keer van Bart, maar opnieuw kopt Jake van dichtbij binnen. Het is de derde en daardoor een hattrick, waarbij het officieel geen zuivere is, omdat er tussendoor ook gescoord is. De corners die twee weken geleden zijn geoefend lijken eindelijk de vruchten af te werpen.

In de tweede helft ging AWC gewoon door waarmee het geëindigd was, het creëren van kansen. In de 49e minuut een mooie bal van Mitch op Chris, die perfect teruglegt op Jake, die ‘m strak binnenschiet, een prachtige goal. Kort daarna weer een prachttreffer, waarbij Jan, Tijs en Jake betrokken zijn. In de afronding was Chris de laatste schakel. Daarna was het prijsschieten en had de uitslag veel en veel hoger uit kunnen en mogelijk ook moeten pakken. Met schoten van Joep, Mitch, Wouter, Chris, Tijs en Joey had er een monsterscore op het denkbeeldige scorebord kunnen staan. Aan de andere kant was er één moment van onachtzaamheid bij Levi, waardoor het 7-2 werd. Inmiddels was de verdediging bijna volledig vervangen en stonden daar Pepijn, Mick en Jort, maar deden het prima. Mogelijk was de tegenstander helemaal kapot gespeeld door de nagenoeg foutloze en meedogenloze verdediging met Lars, Jan, Yves, Joey en Joep. Want het enige wat de tegenstander nog deed was veel te laat inglijden op deze spelers. Gelukkig raakte daarbij niemand geblesseerd. Het hele team had echter uitstekend voetbal laten zien. Het was bij vlagen tiki-taka en het plezier straalde van iedereen af. Job was ouderwets zijn kont erin aan het draaien, waardoor zijn tegenstander stond te tollen op het veld. Pepijn heeft ieder duel gewonnen, ook al waren ze tweepen groter. Bart heeft meer meters gemaakt dan in alle wedstrijden hiervoor bij elkaar. Aanvoerder Wouter die lekker aan het sleuren was en iedere keer een voetje ertussen had. Joep eiste bijna voor het eerst een vrije trap op. Direct werd er van de zijkant een weddenschap gemaakt, mocht de bal over gaan. De bal ging echter rakelings naast de kruising op. Het was een lust voor het oog, ondanks dat dit geen tegenstander is, die we binnenkort op televisie gaan zien. Een groot compliment mannen… dit was genieten!!!

Aanwezig: Bart, Chris, Jake, Jan, Job, Joep, Joey, Jort, Lars, Levi, Mick, Mitch, Pepijn, Tijs, Wouter© en Yves
Afwezig: –


SponsorVisie Responsive iframe Example