JO17-2 toont gigantische wilskracht!

sv AWC JO17-2  – BVC ’12 JO17-1 0-1

In de aanloop naar de wedstrijd tegen BVC was er veel onduidelijkheid omtrent de keepers in de selectieteams. Bij de O23 was er lang geen goed beeld of de keeper fit genoeg zou zijn, maar ook bij de O17-1 en O15-1 was dit het geval. Hierdoor zou Levi mogelijk door moeten schuiven naar de O17-1 en was er een kans aanwezig dat de O17-2 geen sluitpost zou hebben. Gelukkig had Jonas (O15-2) aangegeven zich in nood te zullen haasten na zijn eigen wedstrijd. Uiteindelijk ging Rico van de O19-1 naar de O23, was Daan fit genoeg en keepte twee duels, eerst bij de O17-1 en daarna nog bij de O19-1, was Raf ook opgelapt en kon Levi gewoon bij zijn eigen team onder de lat staan.

Opnieuw was er een speler te laat voor de wedstrijd, deze keer was het Mick, die daardoor plaats mocht nemen in de dugout bij aanvang van de wedstrijd. AWC begon met Levi dus in de goal, Jan, Yves, Bart en Joey in de laatste linie. Op het middenveld stonden aanvoerder Mitch, Pepijn en Job en voorin stonden Chris, Soma en Wouter opgesteld. In de wedstrijdbespreking was er gehamerd op het veld groot bij balbezit (om o.a. ruimte en tijd voor jezelf te creëren) en klein maken bij balbezit tegenstander. Daarnaast zou men elkaar moeten waarderen voor de goede dingen en helpen met de verbeterpunten, door vóóraf te coachen en niet achteraf afkraken. Tot slot zou er voor de goal getracht moeten worden om eerder af te drukken, de bal hoeft niet altijd perfect te liggen om te schieten op goal. PEC Zwolle had dat een dag eerder tegen Den Bosch laten zien met een 13-0 overwinning. Het schoot werkelijk uit alle standen, waarbij ook af en toe een been van de tegenstander als hulpmiddel werd gebruikt. Op veld 6, was het wederom Marco de Keizer die de aanvang van de wedstrijd inluidde met een fluitsignaal. Door de jaren heen lagen de uitslagen altijd dicht bij elkaar. Vorig jaar werd BVC nog kampioen in een wedstrijd waar AWC juist de boventoon voerde.

Vanaf de eerste minuut was de thuisploeg echter scherp en vele malen nauwkeuriger in de passing dan in de afgelopen wedstrijden, waarin dat juist heel stroef ging. Bovendien was er ook lef om iedereen in te spelen en goed positiespel te spelen. Chris had direct een aantal uitstekende acties over rechts, waarbij hij zijn snelheid goed gebruikte. Zijn voorzetten bereikten net geen medespelers, waarbij mogelijk ook de loopacties iets slimmer hadden kunnen zijn. Keer op keer werd er van achteruit opgebouwd. Was het niet via de gebruikelijke route Bart, dan wel via Yves of Jan. Ook zij waren de rust zelve en stonden meermaals aan de basis van een gevaarlijke aanval. De spelers waren comfortabel aan de bal en het leek slechts een kwestie van tijd voordat de eerste goal zou vallen. Die viel ook, maar totaal onverwacht aan de andere kant. BVC staat bekend om de lange halen snel thuis mentaliteit. Deze keer ontstond deze door een situatie op het middenveld, waarbij er eerst getwijfeld werd wie er moest ingrijpen en toen gingen twee spelers naar de bal. Uit de kluts waren dezelfde twee spelers uitgespeeld, werd de bal diep over de linkerkant van AWC gegeven. Een goede voorzet bij de tweede paal werd terug gekopt naar de eerste paal. De bal kon toen eenvoudig worden binnengetikt. Gelukkig herpakte AWC zich en bleef het uitstekend verzorgd voetbal spelen. Na het inbrengen van Mick, Jake en Jort werd AWC nog sterker en het enige wat de bezoekers toen nog deden was de bal blind naar voren spelen, tijdrekken en zeuren. Omdat AWC “hoog” stond en er dus veel ruimte achter de laatste linie lag, waren die lange ballen wel gevaarlijk. Twee keer was BVC dan ook bij een verdubbeling van de voorsprong. Eén keer werd er in het zijnet geschoten en één keer toucheerde de bal de lat. Dit deed echter niks af aan de uitstekende manier van voetballen van de groenwitten. Tot aan de zestien werd er voetbal uit het boekje gespeeld, alleen was de eindpass nog net niet zuiver.

In de rust werd er aangegeven dat er op nagenoeg dezelfde voet verder gegaan moest worden, maar dan net iets meer gif voor de goal. Na het aanvangssignaal voor de tweede helft was het spelbeeld helemaal eentonig. AWC viel aan en BVC verdedigde met hand en tand. De halve en hele kansen werden aaneengeregen. Jake, Jort, Mick, Wouter, Mitch, Chris en Bart… allen waren héél dicht bij een treffer. Met name de vrije trap van Bart op de lat, had meer verdiend. Verder waren er diverse schoten in het zijnet, ballen net naast geschoven en halve tenen die tekort kwamen om de bal van dichtbij binnen te tikken. De bal wou er echter niet in. Als er één team had moeten winnen, was het AWC wel, al was het maar om de instelling en de wil om echt te voetballen. Bovendien was het al één op één gaan spelen achter, zodat Bart door kon naar het middenveld. Hierdoor gingen Jort en Jake in de spits om elkaar heen zwerven. Aanvankelijk vond Jort dit niet fijn, omdat hij hiervoor zijn directe tegenstander in de zak had zitten. Maar ook Chris had de tegenstander in de pocket en met Jort in de kleine ruimte was ook mogelijk veel winst te behalen. Het was voor de trainer lastig om spelers te wisselen, omdat iedereen het uitstekend deed en het eigenlijk een wonder was dat er nog niet gescoord was. Job raakte licht geblesseerd, maar wou het veld absoluut niet verlaten. Hetzelfde gold voor Jake die kramp kreeg, omdat hij ook al een wedstrijd gebasketbald had, ook hij gaf een duimpje dat het wel ging. Maar ook Tijs, Pepijn, Wouter, Joey en Joep leken wel van graniet. In ieder geval de wilskracht was gigantisch. En laatstgenoemde was ook nog eens uiterst nauwkeurig in zijn passing, wat enorm bijdroeg aan de prestatie. De teleurstelling was dan ook enorm dat de wedstrijd geheel onterecht verloren werd. Natuurlijk ga je met een team altijd voor de winst, maar de grootste winst vandaag zat ‘m in het uitstekende spel, inzet en positief coachen van elkaar. Het nog eerder afdrukken bij een mogelijkheid om te schieten op de goal, is dan nog een verbeterpuntje.

De trainer was in ieder geval héél trots op het team, waarna een klein drankje genuttigd mocht worden op kosten van een anonieme sponsor.

Aanwezig: Bart, Chris, Jake, Jan, Job, Joep, Joey, Jort, Levi, Mick, Mitch©, Pepijn, Soma, Tijs, Wouter en Yves
Niet inzetbaar: Lars (blessure)


SponsorVisie Responsive iframe Example