Overtuigende winst voor JO17-2

10-12-2022 Union JO17-4JM – sv AWC JO17-2: 0-7 

Een groot deel van de groep kon in voorgaande jaren geen al te beste statistieken overleggen, 5x verlies, 2x gelijk en slechts 1x winst. Daar moest maar eens verandering in komen, zeker met een blik op de ranglijst, waarbij de thuisploeg straks onderaan stond. Echter door veel onnodig puntverlies, was het verschil vooraf slechts 4 punten. Daarnaast was er tegen clubgenoot JO17-3 met 10-0 gewonnen. Bovendien was het niveau op de afgelopen trainingen erg hoog en was nagenoeg iedereen fit. Alleen Jan en Wouter waren niet inzetbaar. Dus alle seinen stonden op groen voor een goed resultaat. Na het strafschoppen debacle van het Nederlands Elftal, waardoor sommige spelers iets te laat in bed lagen en matige vorst in de avond en nacht voor de wedstrijd konden nog roet in het eten gooien. Er werden diverse pogingen gedaan om de ploeg uit Malden in de ochtend al te bereiken, maar de telefoon werd niet opgenomen om 7.30 uur. Er moest namelijk al om 9 uur gespeeld worden en het veld wat behoorlijk bevroren. Gelukkig was de rit van chauffeurs Saskia, Rick, Marcel en Danny naar Sportpark de Kluis niet voor niks geweest en kon er in de vrieskou toch afgetrapt worden. Meestal vergeet Bart een shirt, of schoenen, maar deze keer speelde hij de hoofdrol in een omgevallen beker warme chocomel in de kleedkamer. Het “argument” was dat deze niet smaakte. Het opruimen door Job en Bart was een bijzonder schouwspel.

AWC startte met Levi in de goal, in de laatste linie aanvoerder Lars, Yves, Bart en Joey. Op het middenveld stonden Tijs, Mitch en Job opgesteld en voorin mochten Mick, Jake en Jort beginnen. Langs de lijn mocht de topfitte Rick in eerste instantie zonder vlag zijn kunsten gaan vertonen. Met een blik op de warming-up van de tegenstander, was al een beetje te zien dat deze spelers niet door zouden hoeven te vliegen naar Qatar om daar de halve finales te spelen. Toch was het veldspel in het begin slordig. Er was al gewaarschuwd voor het gladde veld en bovendien was er veel getraind op de vrije ruimte zoeken, maar mogelijk zat de kou nog in de spieren, want een groot aantal spelers kwam iedere keer een half pasje te laat. Daarnaast had het team een paar flink fysieke spelers (3 spelers van 2005), waardoor o.a. Lars, Bart en Joey flink aan de bak moesten. Achterin lag echter de achilleshiel van de thuisploeg. Toen men dat eenmaal door had, werden de duels ook feller en kwamen er mogelijkheden. In de 9e minuut was het raak, na een steekbal van Mitch op Jake, die in twee instanties binnenschoot. Op het middenveld was er daarna soms een ondertal situatie omdat het middenveld te hoog stond en er te weinig aansluiting was van achteruit óf eenvoudig omdat het middenveld juist te hoog stond. De opbouw van achteruit verliep eigenlijk prima, omdat Union geen extreme druk zetten. Na een paar halve en hele kansen voor Mitch, Chris, Jort en Mick, was het daarna op bijna identieke wijze weer raak. Opnieuw had Jake twee keer nodig om een pass van Chris binnen te schieten. Toch bleef het slordig en werd de wedstrijd nog onnodig spannend gehouden in de rest van de eerste helft.

Gelukkig was het team er van overtuigd dat het beter kon en moest in de tweede helft. Vanaf de eerste minuut werd er veel meer druk op de verdediging van Union gezet, waardoor de meeste ballen op het middenveld veroverd konden worden. Met een paar op het oog eenvoudige schijnbewegingen en inspeelpasses, volgde de ene na de andere doelkans. Uiteindelijk werd de ban gebroken vanuit een ingestudeerde corner met een overstap en Jake die zijn derde van de wedstrijd maakte. Kort daarop leek Bart zijn eerste treffer te gaan scoren nadat AWC met 3 man alleen op de doelman afliep. Het afleggen van Jake leek perfect, maar de verder uitstekende scheidsrechter floot onbegrijpelijk voor buitenspel, dat terwijl de grensrechter zijn vlag oplaag hield. Twee minuten later was het echter wel raak, deze keer werd Chris links door Bart de diepte ingestuurd en zijn tegenstander kon alleen maar zijn hakken een klein beetje zien, 0-4. Meteen daarop mochten Bart, Jake en Mitch op de bank plaatsnemen. Toen Job, Tijs en Pepijn steeds steviger de duels aangingen en waarbij eerstgenoemde goed naar de Argentijnen had gekeken, kwam er een natrappende beweging van een middenvelder van Union. Het was al niet slim om te doen, maar precies voor de scheidsrechter, kwam hem op 10 minuten rust te staan. Tegen 10 man was het bijna alsof AWC op de kermis bij een schiettent stond. Achterin werden er nog wel speldenprikken uitgedeeld door de snelle spelers van de thuisploeg, maar Lars, Joep, Joey waren uitstekend corrigerend bezig en vervolgens kon Levi goed opbouwen, meestal over de linkerkant via Yves. In de meeste gevallen was zijn voortzetting daarna uitstekend en konden Tijs en Chris voor gevaar zorgen. Met een bijna ontelbaar aantal goede steekpasses, werden de ene na de andere speler alleen voor de keeper gezet. Helaas was de afwerking nog een klein verbeterpuntje. Lars, Pepijn, Tijs, Job, Jort, Chris en Mick hadden nog meermaals kunnen en misschien ook moeten scoren. Echter alleen Chris, Mick en Jort deden dit, waardoor de einduitslag 0-7 was. Soma werd wel een beetje gemist, want nu konden de statistieken niet bijgehouden worden en dat was met name voor de uitstekende 2e helft wel extra leuk geweest. Jan had wel de kou getrotseerd en was assistent-coach op de bank, maar het was kennelijk te koud om alles bij te houden. Na een warme douche kon er nog iets warms gedronken worden in de kantine, maar in de meeste gevallen werd er toch voor iets fris gekozen. Met nog 1 wedstrijd te gaan, is er nog zicht op het rechterrijtje, maar dan moet de inhaalwedstrijd volgende week wel gewonnen worden.

Aanwezig: Bart, Chris, Jake, Job, Joep, Joey, Jort, Lars©, Levi, Mick, Mitch, Pepijn, Tijs en Yves
Niet inzetbaar: Jan (blessure) en Wouter (ziek)


SponsorVisie Responsive iframe Example