Ruime overwinning voor JO17-2!

sv AWC O17-2 – Union O17-3: 10-0

In een week waar het Nederlands voetbal sinds lange tijd weer de volle mep aan punten voor de UEFA-coëfficiënten ranglijst binnenharkte, zag O17-2 langzaam steeds meer verdedigers afhaken. Lars was al een paar weken geblesseerd aan zijn scheenbeen, maar ook Jan bleek tijdens de wedstrijd van vorige week zijn pols gebroken te hebben en is er dus ook een flink tijdje zoet mee. Tijdens de training van dinsdag kon ook Joey toegevoegd worden aan de lappenmand met een liesblessure. Tot slot had Tijs een open dag voor school en was dus ook niet inzetbaar. Gelukkig kon er al snel met Nick van de O15-1 geschakeld worden en zouden na hun wedstrijd Mitch P en Lars V aansluiten. Nog voordat de wedstrijd begon was er al sprake van onnauwkeurigheid, waarbij Chris tegen de beker koffie van Yvette aanschoot… Het was alleen maar te hopen dat dit geen voorbode was voor de hele wedstrijd.

AWC startte met Levi in de goal, Yves, Joep, Bartje en Wouter in de laatste linie. Op het middenveld begonnen Pepijn, Mitch en Job en voorin stonden Chris, aanvoerder Jake (nadat Jan hem had aangewezen) en Mick opgesteld. In de warming-up was al te zien dat bij de tegenstander niet veel spelers ooit op een EK of WK te zien zouden zijn. Omdat er doorgaans snel ongepaste arrogantie binnen het team sluipt, werden de boys wel op scherp gezet. Toch was het in het begin erg slordig. Er werd weliswaar op één helft van het veld gespeeld, maar de keuzes waren lang niet altijd even handig en ook de inspeelpass was slordig. Een enkele keer dat Union over de middenlijn kwam moest een speler bekopen met een harde bal in zijn gezicht. Zijn bril zorgde ervoor dat de klap extra hard aankwam. Dit had allemaal voorkomen kunnen worden als het aannemen van de ballen beter was geweest. Halverwege de eerste helft was het wel raak, met een treffer van Mick. Voor rust volgden nog twee goals van Jake, maar hadden ook een groot aantal andere spelers en goal kunnen en mogelijk moeten maken. Met enige regelmaat werden ze echter ook teruggefloten voor buitenspel door scheidsrechter Marco. Hij ging echter af op de grensrechter van de Nijmegenaren, die waarschijnlijk dacht dat hij meedeed aan de vlaggetjesparade, want hij heeft de vlag vaker omhoog gehad dan omlaag en daar is niks aan gelogen. Bovendien nam hij bepaalde woorden in de mond, die door niemand herhaald zullen worden.

In de rust was de trainer ontevreden over de onzorgvuldigheid in de passing, het reageren op de tegenstander (incl. grensrechter) en zou het verschil in kwaliteit veel duidelijker zichtbaar moeten worden in de uitslag. Gelukkig vond de groep het zelf ook en werd er ook veel beter de bal gevoetbald dan in het eerste bedrijf. Met name lieten de spelers de bal beter vallen op de middenvelder of verdediger, werd er vervolgens doorbewogen en kreeg men de ballen weer terug, dan wel werd de derde man bereikt. Hierdoor leek het net als op de kermis een schiettent en werden de goals aaneengeregen. Een aantal treffers was uit het boekje, waaronder die van Jort, Mitch P en Mick. En achterin kwam AWC totaal niet meer in de problemen. Met Joep, Lars, Yves en Mitch P stond het als een huis. Bovendien werd er uitstekend van achteruit opgebouwd en was iedere aanval een potentiële kans. Zelfs Levi mocht een keer een vrije trap op een kleine 20 meter nemen, maar dacht dat de goal op 30 meter stond en schoot hoog over. Uiteindelijk toen de kruiddampen waren opgetrokken, bleek dat Jake, Mitch P, Jort en Mick er allen twee hadden gemaakt over de gehele wedstrijd en Wouter en Job de dubbele cijfers compleet hadden gemaakt. Voor Job, Wouter en Jort waren dit overigens de eerste treffers van het seizoen. Het was fijn om na zoveel verloren wedstrijden eindelijk weer een keer te winnen, echter is te hopen dat dit niet de tegenstand is in de overige wedstrijden tot aan de winterstop. Het is wel te hopen dat er nu niet meteen sprake is van onderschatting, dat zou niet bij de groep passen.

 

Aanwezig: Bart, Chris, Jake©, Jan, Job, Joep, Jort, Lars V (O15-1), Levi, Mick, Mitch R, Mitch P (O15-1), Pepijn, Tijs, Wouter en Yves
Afwezig: Jan, Joey, Lars G en Tijs

SponsorVisie Responsive iframe Example