sv AWC JO17-2 – De Bataven JO17-2 uitslag 6-1

 

 

De afgelopen weken stonden in het teken van een toetsweek voor de meeste spelers. Hierdoor was de opkomst niet om over naar huis te schrijven, maar wel zeer begrijpelijk.

Vandaag een middenmootgevecht, waarbij de winnaar aansluiting krijgt met de subtop. Het waaide ontzettend hard, waarbij de wind schuin over het veld stond.

Bij aanvang werd hier met name door de thuisploeg niet handig gebruik van gemaakt. Bart (de vader van…) had vandaag de leiding langs het veld, omdat Patrice de scheidsrechters fluit uit het vet had gehaald.

AWC begon met Levi in de goal, de na een héle lange blessure teruggekeerd Lars, Joep, Bart en Joey in de laatste linie. Op het middenveld stonden aanvoerder Tijs, Mitch en Job.

Voorin waren Mick, Jake en Soma opgesteld. In eerste instantie kwamen er kerels in oranje kleding het veld opgelopen, waarbij er niet één onder de 1.90 was. Gelukkig bleek dit de tegenstander te zijn van de O23.

In de warming-up was al geconstateerd dat er geen echter keeper in de goal stond bij de bezoekers, waardoor er gehamerd werd op “snel richting de goal te gaan”. De wedstrijd was nog maar net 2 minuten oud,

toen de leiding van de Bataven gigantisch opgewonden langs het veld reageerde op een beslissing van de scheidsrechter. De heren werd daarop aangegeven de coach er is om te coachen en de scheidsrechter om te fluiten.

Dit dwingende advies werd overigens volledig in de harde wind geslagen. Hierdoor werd ook een aantal spelers onnodig actief met de stembanden. Na een paar goede mogelijkheden voor o.a. Jake en Mick,

die van dichtbij de bal er niet in wisten te prikken, was het plots 0-1 aan de andere kant. Een scrimmage buiten de zestien kwam binnen de zestien voor de voeten van de lange spits, die een mooie goal maakte in het zijnetje.

Voetballend was echter te zien dat AWC eigenlijk een eenvoudige wedstrijd zou moeten spelen. Met een aantal goede onderscheppingen van o.a. Mitch, Jan, Joey, Joep en Yves, kwamen de ballen meer en meer in de voorste linie bij AWC terecht.

Jake, scoorde daarop van dichtbij en vervolgens was het verzet redelijk gebroken. Met twee goals van Mick (die absoluut houdbaar waren voor de doelman) en een goal van Chris was de ruststand bereikt.

Kort daarvoor demonstreerde Bart aan de zijlijn nog wat een Schwalbe was.Na rust was het alleen nog maar eenrichtingsverkeer. Met Job, Bart en Pepijn op het middenveld werd nagenoeg iedere paniekbal opgevangen en leek het een kwestie van tijd,

voordat de uitslag misschien wel richting de tien zou kunnen gaan. Een enkele bal die richting de goal van Levi kwam werd erg vakkundig gepareerd en meestal ook met erg veel rust en overzicht. Een enkele keer was het nog gevaarlijk,

maar dat waren standaardsituatie, waarbij de wind en de lengte van de spits nog voor een enkele scrimmage zorgde, maar voetballend was het ontzettend matig wat de tegenstander op de mat liet zien. AWC maakte wel goed gebruik van de wind,

en schoof keer op keer de ballen tussen de laatste linie door. Bij twee van die aanvallen heeft de tegenstander alleen maar de hakken van Chris gezien, die even zo vaak zuiver binnenschoot. Onder het toeziend oog van zijn vader,

die de vlag in de hand had en dit heel verdienstelijk deed, gaan er al stemmen op dat hij iedere week dit mag laten zien. De uitslag had daarna vele malen hoger uit moeten vallen, als er gewoon op de goal was geschoten en niet geprobeerd was door

o.a. Mick en Soma, om de bal over de doellijn te dribbelen. Er werd dus ontzettend veel gecreëerd, maar te weinig zichzelf beloond. Aan het einde was de scheidsrechter het zat, dat ieder duel met commentaar voorzien werd door een speler van de Bataven.

Hij mocht de laatste 3 minuten het veld met een gele kaart verlaten. De meeste spelers waren overigens erg sportief en met name de aanvoerder was het toonbeeld van sportiviteit. De trainers langs de kant zouden het goede voorbeeld moeten geven,

maar kennelijk is het toch lastig om je enkel en alleen te focussen op het coachen. Met een klinkende 6-1 overwinning, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat Bart naar voren geschoven gaat worden als nieuwe bondscoach.

Met slechts een achterstand van 5 punten, is nu zelfs het kampioenschap niet helemaal meer uitgesloten, omdat iedereen van iedereen kan winnen in deze klasse. Met nog 7 wedstrijden te gaan, is er nog voldoende om voor te strijden.

 

Aanwezig: Bart, Chris, Jake, Jan, Job, Joep, Joey, Lars, Levi, Mick, Mitch, Pepijn, Soma, Tijs© en Yves

Niet inzetbaar: Jort, Wouter

 

 


SponsorVisie Responsive iframe Example