AWC JO13-1 vs Beuningse Boys JO13-1

Datum wedstrijd:
30 september 2023
Uitslag:
2 - 0

Twee thuisnederlagen stonden tegenover twee uitoverwinningen, waardoor het team aangaf dat het wel eens tijd werd voor een thuisoverwinning. Er was wisselend goed getraind. Het is kennelijk nog steeds een beetje lastig voor een groot aantal spelers om de prikkels van de nieuwe school een plekje te geven en vol geconcentreerd te trainen.

AWC startte op veld 1 met Tijn in de goal. In de laatste linie bevonden zich Fedde, Lucas, Zian en Puk. Op het middenveld startten Kymo, aanvoerder Jort en Flinn. Voorin mochten Mats, Mika en Robin voor het gevaar gaan zorgen. Trainer Pieter kon er niet bij zijn, want die had champagne verplichtingen i.v.m. zijn verjaardag. De spelbedoelingen waren verdedigend opvangen net boven middencirkel, de laatste linie proberen op 30 meter van eigen goal te houden, de as dicht te houden, de tegenstander naar buiten dwingen door o.a. te kantelen en dan “toe te slaan”. In de opbouw zouden we van de keeper naar nr. 3 of 4 spelen, vervolgens naar links- of rechtsback dan wel de inzakkende middenvelder inspelen. We moesten een open lijn met rechts- of links buiten houden en de ballen laten vallen en eventueel verplaatsen naar de andere kant, waar in de laatste paar wedstrijden veel ruimte lag.

In de eerste paar minuten ging de opbouw uit het boekje en konden we de bal van rechts verplaatsen naar de linksbuiten, Robin. Door de manier van spelen lag er wel veel ruimte achter de laatste linie, maar als er compact verdedigd zou worden en de as dicht, dan zou dit geen gevaar op mogen leveren. Door sommige keuzes in balbezit, kon in de omschakeling de voorhoede van Beuningen aan het werk gezet worden. Hierdoor moesten met name Puk en Zian een paar keer alle zeilen bijzetten om het laatste teentje nog tegen de bal te krijgen. Een van de redenen was de grotere afstand dan afgesproken tussen voorhoede en middenveld bij balbezit tegenstander. Toch stond een omschakelmoment aan de basis van de 1-0 voor de thuisploeg. Een snelle vrije trap van Jort door het centrum bereikte Mika, die alleen op de eenmalige doelman ijskoud bleef en rustig binnenschoot. Het bleef daarna rommelig, waarbij Beuningen wel een paar speldenprikjes uitdeelde, maar niet echt tot kansen kwam. AWC kreeg nog wel een paar halve kansen, maar de schoten van o.a. Robin, Mees, Jort en Mika werden geblokt omdat er net niet snel genoeg gehandeld werd.

Na rust zou het beter moeten gaan. Er kwam wel meer ruimte, maar dat was aan beide kanten. Veld 1 is namelijk een stuk groter dan andere velden, waardoor compact verdedigen door vermoeidheid ook iets moeilijker werd. Door de lange box to box speler centraal te laten spelen, kwam er meer gevaar via de as. Omdat Beuningen echter hoog ging spelen, lagen er steeds meer mogelijkheden voor AWC om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Er werd veel strijd geleverd, o.a. door Thijs, Flinn en Puk. Een paar keer kwamen de groenwitten over links goed door. De bal werd een enkele keer prima teruggelegd, maar de schoten op goal waren net niet zuiver genoeg om de tweede speler-doelman te verschalken. Een aantal keren was het terugleggen naar een rood-wit shirt, waardoor er weer een lange weg terug gerend moest worden, omdat de onderlinge afstanden te groot waren geworden. Beuningen werd gevaarlijker omdat de opbouw minder secuur werd verzorgd, of de keuzes die er gemaakt werden, niet de beste oplossing waren. De doelgerichtheid van Beuningen beperkte zich tot een paar schoten, waarbij een zeer knappe redding van Tijn en de paal een goal voorkwamen. Aan de andere kant leidde een messcherpe counter de 2-0 in. Levi onderschepte de bal door meedogenloos in te grijpen. Jort speelde de bal diep Benthe die een mooi balletje op Mees gaf. Mees rondde de bal uitstekend af met een hard schot tegen de touwen. Zian dacht nog even tijd te kunnen rekken door tegen een elleboog van de tegenstander op te lopen en met een bloedneus het veld te verlaten. En Mats had het snot voor de ogen gelopen, waardoor hij voortijdig even gewisseld moest worden. En er was nog een aantal momentjes van Beuningen, maar AWC hield de 3 punten in Wijchen. Al met al leuk voor de spelers dat er eindelijk thuis een keer gewonnen kon worden, maar is nog wel ruimte voor verbetering in de opbouw en compact verdedigen. Op de naar de gezamenlijke BBQ met de gehele O12 en O13. Het mooie van deze groep is dat de eerste vraag direct was: “ Is er ook een bal?”

Aanwezig: Benthe, Fedde, Flinn, Jort©, Kymo, Levi, Lucas, Mats, Mees, Mika, Puk, Robin, Tijn, Thijs en Zian

Afwezig: –


SponsorVisie Responsive iframe Example