AWC JO13-1 vs De Treffers JO13-1

Datum wedstrijd:
2 september 2023
Uitslag:
0 - 4

De aanloop naar de eerste bekerwedstrijd verliep niet perfect. Gedurende de week was een aantal spelers nog niet helemaal fit, had een schoolkamp, een gala of mocht als ballenjongen naar Ajax. Ondanks deze geweldige ballenjongens was Ajax er niet in geslaagd om aan klantenbinding te doen, door thuis te verliezen van de huidige nummer 6 van de Bulgaarse competitie. Toch was het elftal voor het eerst tijdens een wedstrijd helemaal compleet. Er moest echter wel meteen aangetreden worden tegen een zeer geduchte tegenstander de treffers uit Groesbeek. Dit elftal bestond Alleen uit tweedejaars spelers en had al een jaar met elkaar op een groot veld gespeeld In de O13-3. AWC starten met Tijn in de goal, en Fedde, Zian, Lucas en Levi in de laatste linie. Op het middenveld stonden aanvoerder Thijs, Jort en Kymo opgesteld en voorin completeerden Robin Mees en Flinn het elftal. De speerpunten van de eerste wedstrijd waren, het veld groot maken in balbezit en klein maken en kantelen in balbezit tegenstander. Daarnaast was er een dag eerder voor het eerst tijdens de extra vrijdagtraining op dode spelmomenten zoals de ingooi en corners getraind. De afspraken die gemaakt waren, zouden teruggezien moeten worden tijdens de wedstrijd. Er was die avond ook een drone geconstateerd, dus mogelijk was De Treffers al aan het spioneren geweest, daar leek het althans wel op. 

Vanaf het allereerste moment zetten de treffers AWC flink onder druk. Dit kwam ook Omdat de bal vanaf de middenstip eerst achteruit werd gespeeld en niet meteen de voorste spelers werden gezien. Het fysieke verschil was vrij groot maar ook de handelingssnelheid lag bij de ploeg uit Groesbeek hoger. Bij AWC werd de bal eerst aangenomen dan gekeken en vervolgens pas gespeeld. Een verbeteringspunt Is dus het vooraf scannen van de posities van de tegenstanders en medespelers. Bovendien zijn veel spelers nog gewend om veelvuldig te dribbelen met bal. Wanneer de tegenstander fysiek sterker is zal er echter vaker voor samenspel gekozen moeten worden. De eerste tegengoal zat er aan te komen door de enorme druk van de treffers. De tweede goal viel vlak voor rust en was zeer ongelukkig. In de fase daarvoor werd er al wat beter gespeeld en kreeg mees een goede kans om de gelijkmaker te maken te maken maar hij schoot In het zijnet. Deze kans had hij overigens wel zelf gecreëerd met een prachtige actie.

In de tweede helft werd er wederom keihard gewerkt maar bleef AWC vooral op eigen helft voetballen en kwam het er maar sporadisch uit. Mogelijk als er iets meer druk op de keeper was gezet was er nog een fout geforceerd om een eretreffer te maken. Omdat het team maar weinig van nature verdedigers heeft moest een aantal andere spelers ook In de verdediging staan. Puk en Kymo deden dit echter meer dan uitstekend. Ook keeper Tijn heeft weer veel ballen van de lijn gered met katachtige reflexen. Fedde, Zian Lucas en Levi hebben meermaals geprobeerd om het kunstgras korter te maken met hun goede slidings. Op het middenveld gooiden Mees, Flinn, Jort en Robin alles In de strijd om nog meer goals te voorkomen. Helaas moest er ook In de tweede helft nog twee keer worden afgetrapt door de groen-witten na een tegengoal. Voorin liepen Benthe, Mika, Thijs en Mats zich het snot voor de ogen. Dit kwam met name omdat de overige spelers net geen zuivere passing konden verzorgen. De druk van de Treffers was hier debet aan.

Al met al was dit weer een hele leerzame wedstrijd tegen een uitstekende tegenstander die op dit moment nog een maatje te groot is. Als je dan beseft dat het team uit 40% 1e jaars spelers bestaat, is het al knap dat ze de strijd zo goed en met volle overgave zijn aangegaan. Langs de kant schrokken sommige moeders van hun kinderen, dat ze al zo stevig de duels in durfden te gaan. Aankomende week zal de focus tijdens trainingen nogmaals liggen op het supersnel groot maken van het veld, in balbezit (en andersom). Daarnaast staat de herhaling van de spelhervattingen ook nog op het programma. 

Aanwezig: Benthe, Fedde, Flinn, Jort, Kymo, Levi, Lucas, Mats, Mees, Mika, Puk, Robin, Tijn, Thijs en Zian

Afwezig: –


SponsorVisie Responsive iframe Example