AWC JO13-1 vs DVOL JO13-1

Datum wedstrijd:
28 oktober 2023
Uitslag:
1 - 0

Na een vakantieweek waarin de meesten toch doorgetraind hadden, was het afgelopen week weer ouderwets volle bak, waarbij op donderdag zelfs de O13-2 en O13-3 aansloten. Een groot aantal had schoolfeest, maar dit team was zo slim geweest om te vragen of ze iets later ook nog naar het schoolfeest mochten komen, omdat ze “moesten”… klasse! Helaas kreeg het team op zaterdagochtend een telefoontje dat keeper Tijn ziek was (Beterschap!!!!). Gelukkig kon er heel snel met de O13-2 geschakeld worden en wou Guus graag meedoen. Daarnaast hadden Guus en Tijl de dag ervoor ook meegetraind, waardoor bepaalde afspraken heel duidelijk waren. In de opbouw zouden de middenvelders verder wegblijven, waardoor er een overtalsituatie van 5 tegen 3 zou zijn. Daarnaast zou er geprobeerd worden om indien nodig maar de bal 1 of 2 keer aan te raken en de bal vaker laten vallen op spelers die onder de bal zouden komen. 

AWC startte de eerste competitiewedstrijd met Guus in de goal, Fedde, aanvoerder Puk, Zian en Levi in de laatste linie. Op het middenveld controlerend stonden Thijs en Kymo en op tien Jort. Voor stonden Benthe, Mika en Flinn opgesteld. Bij het eerste moment druk zetten van Jort, leek er direct een kans te komen, maar waren de bezoekers net op tijd wakker geworden. Daarna volgde eigenlijk een hele eerste helft, die snel vergeten mag worden. De passing was erg slordig, het verdedigen in alle linies was minder fel dan normaal en het veld werd aanvallend veel te klein gehouden. DVOL was niet heel gevaarlijk, maar misschien wel de bovenliggende partij. 

In de rust corrigeerde de ploeg zichzelf door alle verbeterpunten te benoemen. Benoemen is één ding, maar uitvoeren is vaak het moeilijkst. In de eerste vijf minuten was het nog steeds slap en ook de passing ging onnodig fout. Daarna brak echter een goede fase aan. Met name elkaar coachen resulteerde in beter spel. Met name van achteruit deden Guus, Levi, Zian en Puk dat uitstekend. Op het middenveld werden betere keuzes door Jort, Kymo en Robin gemaakt, met name ook door iets meer rust aan de bal te tonen. De felheid nam ook toe, er werd vaker op het juiste moment druk gezet door o.a. Mees en Mika en de teamgenoten werden vaker gevonden omdat o.a. Mats en Flinn de ballen vaker lieten vallen. Daarna kon het spel naar de andere kant verplaatst worden. Er volgden een aantal halve kansen. Uiteindelijk was het een wereld steekpass van Robin op Mees die voor de 1-0 zorgde. Overigens deed laatstgenoemde het nog wel in 2 keer, maar hij was wel doeltreffend. Even leek AWC door te kunnen drukken. Mika, Flinn, Benthe en Thijs kregen nog goede mogelijkheden, maar het bleef daardoor spannend. Vlak voor tijd leek de 1-1 te vallen, toen een bal onderkant lat belandde, maar op de beelden van de VAR werd geen doelpunt geconstateerd. In de 4eminuut van de extra tijd, mocht AWC een vrije trap nemen. Vol zelfvertrouwen ging bijna alles en iedereen mee naar voren. Echter in de omschakeling was het nog bijna raak voor de bezoekers. Toch bleven de drie punten in Wijchen en was de eerste competitie overwinning een feit. De oprechte blijheid van het hele team, was erg mooi om te zien, TOP! 

Aanwezig: Benthe, Fedde, Flinn, Guus (O13-2), Jort, Kymo, Levi, Lucas, Mats, Mees, Mika, Puk©, Robin, Thijs en Zian 

Afwezig: Tijn


SponsorVisie Responsive iframe Example