AWC JO13-1 vs Orion JO13-1

Datum wedstrijd:
16 september 2023
Uitslag:
0 - 3

Voorafgaand aan de wedstrijd was er op donderdag ongeconcentreerd getraind. Er werd door de trainers toen al aangegeven “zoals je traint, speel je de wedstrijd. De waarschuwing was niet ongegrond, bleek achteraf. Daarnaast helpt het doorgaans op deze leeftijd ook niet als er een overvloed aan prikkels is door de Kermis. En tot slot was er veel onrust omtrent keepers bij de JO17-1, wat uiteindelijk indirect invloed had op de JO13-1, omdat Tijn na de wedstrijd nog met de JO15-1 mee mocht doen. Kortom… Tip 1 van het team (Zorg voor best mogelijke voorbereiding op je wedstrijd (wees op tijd, bidon mee, kleding, extra paar schoenen/veters, serieus doen tijdens trainingen etc)) werd niet door het hele team nageleefd, waardoor de voorbereiding verre van optimaal was.

Op het bord van Nick was de volgende opstelling te lezen: Tijn in de goal, Fedde, Zian, Lucas en Levi achterin. Op het middenveld Kymo, Jort en Thijs en in de voorhoede aanvoerder Robin, Mees en Benthe. De eerste paar minuten waren nog voor de thuisploeg, maar daarna vielen de groen-witten ver terug in niveau. Bij balbezit werd het veld niet breed genoeg gehouden, waren vervolgens meer dan 2 aannames nodig, kwamen niet de juiste spelers in de bal en werden de duels te weinig aangegaan. Orion werd onder aanvoering van de nummers 7, 9 en 14 sterker en sterker. Een lange solo werd vervolgens keer op keer niet onderbroken, waardoor de terechte tussenstand van 0-1 op het virtuele scorebord stond. Kort daarop had het echter weer gelijk kunnen staan, toen een goede aanval tussen linies bij Mees belandde. Zijn actie daarna was goed, maar schoot helaas niet met scherp op de goal, waardoor de bal over ging. Vervolgens werd de passing ook nog slordiger, waardoor met name de eerstejaars te veel duels aan moesten gaan en fysiek het onderspit moesten delven. Daarentegen ging een aantal tweedejaars wel meer de strijd aan tegen een team wat slechts twee 1e jaars had en ook prima onder de druk (helaas niet hoog genoeg) uit kon voetballen. Hier lagen wel kansen, omdat de laatste linie niet altijd even zuiver in de passing was. Vanaf de zijkant moest er ook nog iets te vaak “naar binnen” en “kantelen” geroepen worden, juist waar de afspraken over gemaakt waren.

In de rust trok het team het boetekleed zelf aan en dit zou in de tweede helft hersteld worden. Echter binnen twee minuten was de achterstand al verdubbeld door een terechte penalty. Er moest inderdaad iets steviger het duel aangegaan worden (misschien niet om zelf in balbezit te komen, maar wel moeilijk maken), maar de tweede opmerking “maar kijk uit in de zestien”, was kennelijk het andere oor weer uitgegaan. Daarna werd het van beide kanten erg rommelig en was het een beetje hoofdklasse onwaardig. Er werd weliswaar wel meer gestreden, maar op het moment van balbezit, was het speelveld zo klein, werden er moeilijke oplossingen gezocht én bleef de passing en het kaatsen slordig. Toch kregen beide teams nog een aantal kansen, waarbij Kymo mogelijk de aansluitingstreffer had kunnen maken. Hij koos echter voor zijn goede rechtervoet, terwijl met links de kans op een doelpunt groter was geweest. Ook Mees was dichtbij een kans, maar liep “om zijn backhand heen”, althans zo wordt het bij tennis genoemd. Een eenvoudige bal breed met links, was mogelijk hier ook de betere oplossing geweest. Vlak voor tijd werd de mooiste goal van de wedstrijd gemaakt. Helaas was deze voor de bezoekers. Van achteruit werd er een goal uit het boekje gemaakt, waarbij een speler of vijf van AWC te laat was. Toch had deze schitterende goal voorkomen kunnen worden als er óf niet gehapt was, óf korter op de man gespeeld was. Cruyff had hiervoor een legendarische uitspraak die als huiswerk is meegegeven aan het team.

Het mooie aan dit team is echter dat er veel zelfreflectie is en daarmee heeft het team dus ook direct heel veel geleerd. Verbeterpunten werden herkend en erkend en wederom zijn de spelers dus individueel en als team beter geworden. Fijne Kermis!

Aanwezig: Benthe, Fedde, Flinn, Jort, Kymo, Levi, Lucas, Mats, Mees, Puk, Robin©, Tijn, Thijs en Zian

Afwezig: Mika


SponsorVisie Responsive iframe Example