AWC JO13-1 vs DIO '30 JO13-1

Datum wedstrijd:
4 november 2023
Uitslag:
2 - 3

Slechts 3 weken zaten er tussen de laatste ontmoeting met DIO. In de thuiswedstrijd trok AWC aan het kortste eind, omdat er een aantal spelers bij de Drutense vereniging net iets verder was in de ontwikkeling. Toch was er voor de wedstrijd geen gebrek aan zelfvertrouwen, want met name op de training van een dag eerder waren hele mooie dingen getoond door de ploeg. Daarnaast waren er beelden bekeken van een eerdere wedstrijd, waardoor het team zelf aangaf stappen gemaakt te hebben, met deze nieuwe inzichten.

De spelintenties waren dan ook het verbeteren van de opbouw van achteruit, waarbij de controlerende middenvelders iets verder weg zouden blijven, waardoor de overtalsituatie van 5 tegen 3 duidelijker waarneembaar zou zijn en het eenvoudiger zou moeten zijn om op te bouwen. Daarnaast was er al de hele week getraind op schuin onder de bal komen waardoor de medespeler de bal zou kunnen laten vallen. Om uit de duels te blijven tegen het fysiek sterkere DIO, zou er geprobeerd worden maximaal 2 keer te raken. Tot slot was er nog getraind op lange ballen, want mogelijk lag er net als in de eerste wedstrijd veel ruimte achter de verdediging van de thuisploeg. AWC begon met Tijn in de goal, (een trotse) aanvoerder Fedde, Zian, Lucas en Puk in de verdediging. Op het middenveld startten Robin, Jort en Kymo en voorin stonden Mees, Mika en Mats opgesteld. Helaas kwam er in de eerste helft heel weinig terecht.

De wedstrijd begon om 9 uur, maar het leek alsof het team nog niet helemaal wakker was. De inspeelpass was slordig, de veldbezetting was niet zoals afgesproken en de duels werden vaak maar half aangegaan. Het leek af en toe wel of er in een deel van de ploeg wat angst voor de duels zat. Hierdoor kon DIO gemakkelijk de bal rond laten gaan, zonder overigens uitgespeelde kansen te krijgen. Kymo was een van de weinigen die zijn normale goede niveau benaderde. Toch was echter de eerste de beste aanval van AWC wel meteen raak. Een prachtige lange bal van Lucas over de verdediging bereikte Mika, die op snelheid de verdediging te snel af was. Alleen voor de keeper was hij bovendien ijskoud en schoot cool binnen. En zo stond het tegen de verhouding in 0-1. Kort daarna leek Mika zijn 2e te maken, maar deze keer werd er buitenspel geconstateerd. Morgenvroeg bij Match Of The Day maar kijken of dit zo was. De thuisploeg bleef weliswaar sterker, maar behoudens hoge ballen voor de goal uit (makkelijk gegeven) vrije trappen of corners, waren er geen grote kansen. Eén minuut voor rust ging het mis in de opbouw. De keuzes die gemaakt werden duurden net iets te lang en daarbij was een pass door het midden net niet zuiver genoeg, waardoor het eenvoudig 1-1 werd.

In de rust werd aangegeven dat er veel steviger gevoetbald moest worden verdedigend en aanvallend veel meer zoals een dag eerder. Kortom met veel meer bravoure, feller doorbewegen na een inspeelpass en meer durven opeisen. Dit leek na 20 seconden al zijn vruchten af te werpen, omdat DIO flink onder druk werd gezet door Flinn, Mika en Benthe en daardoor fouten ging maken. Echter 1,5 minuut later dekten we centraal door, maar kwamen 1 pas te laat, waardoor alles openlag en de gastgevers op bijna identieke wijze scoorden zoals AWC al had gedaan. AWC was hierdoor niet uit het veld geslagen en er werd vaker en beter druk gezet op de laatste linie, die met de minuut onzekerder werd. Een terugspeelbal van een eigen speler werd niet gecontroleerd door de keeper, waardoor de bal tergend langzaam de goal in ging, 2-2. Het geloof in een nog beter resultaat was groot. Nogmaals werd er o.a. door Benthe en Flinn goed druk gezet en kon Mika daardoor een bal onderscheppen. Deze keer omspeelde hij de keeper, en wederom was hij ijskoud in de afronding.

Daarna was het alleen nog maar tegenhouden. DIO voerde de druk op en alles en iedereen ging nog harder werken. Er werden door o.a. Thijs, Mees en Mats meer slidings gemaakt in 1 helft dan in alle wedstrijden tot nu toe bij elkaar. Dit kwam echter de voetballende afspraken niet ten goede. Er werd behoudens wat kleine speldenprikjes alleen nog maar verdedigd en het waren met name Tijn, Zian en Lucas die de thuisploeg weerhielden van de gelijkmaker, ondanks alle fysieke krachten die door de thuisploeg in de strijd werden gegooid. Met enige regelmaat lag er dan ook een speler van AWC op de grond. Met name Benthe, Thijs en Fedde werden door de scheidsrechter niet in bescherming genomen, omdat hij in de lijn van Bas Nijhuis floot, waardoor het spel in ieder geval wel weinig stillag. Na een paar extra minuten volgde het eindsignaal tot opluchting van de groenwitten.

AWC heeft nu 6 punten uit 2 duels, maar het zal voetballend nog echt wel beter moeten om ook de andere sterke teams in de poule te kunnen verslaan. Misschien dat ook op dinsdag serieus trainen helpt? Met de teamspirit zit het echter wel goed in deze groep, want ze kwamen uit te kleedkamer met een boombox waarop het AWC-lied te horen was. Daarnaast moest Jort meteen door om de O15-3 met een goal te helpen aan de overwinning. Kortom ook aan de slogan van AWC samen één, samen beter wordt zelfs meegeholpen door de groep.

Aanwezig: Benthe, Fedde©, Flinn, Jort, Kymo, Levi, Lucas, Mats, Mees, Mika, Puk, Robin, Thijs, Tijn en Zian

Afwezig: –


SponsorVisie Responsive iframe Example