AWC JO13-1 vs Woezik JO13-1

Datum wedstrijd:
9 december 2023
Uitslag:
1 - 1

Begin september was de eerste ontmoeting in een 1-5 overwinning voor AWC geëindigd. Inmiddels waren de uitslagen van de andere Wijchense club beduidend beter geworden en was het verschil zelfs 2 punten in het voordeel van de blauw-witten. Om in de eindrangschikking boven de dorpsgenoot te einden zou er dus weer gewonnen moeten worden. Zoals zo vaak echter was ook weer gemiddeld het fysieke verschil aanzienlijk. Bovendien zou er een heel gemotiveerde tegenstander op de mat verschijnen. Om het eerlijk te houden had wedstrijdzaken de O13-1 ook een keer heel vroeg in de ochtend gezet. Toch was iedereen meteen wakker bij aanvang van de warming-up, omdat niemand deze wedstrijd wilde missen. Helaas kon er wederom geen beroep gedaan worden op keeper Tijn (nogmaals beterschap!), zodat Guus vanaf zijn vakantieadres ingevlogen moest worden. Op dinsdag was er door Sinterklaasavond geen training, maar tijdens de trainingen van donderdag en vrijdag was er vooral getraind op “de vrije ruimte” vinden. In de half space of tussen de linies komen zijn ook termen die men daarvoor gebruikt. Maar ook ruimte creëren voor een medespeler door weer uit de vrije ruimte te gaan als je niet snel genoeg de bal krijgt, waardoor iedereen constant in beweging is. Daarnaast was het verplaatsen van het spel naar de andere kant van het veld ook belangrijk om… de vrije ruimte te vinden.

De thuisploeg begon met Guus in de goal. Verder stonden achterin Fedde, Zian, Puk en Levi. Controlerend op het middenveld begonnen Thijs en Kymo, op tien stond Jort en voorin waren aanvoerder Benthe, Mika en Flinn opgesteld. Wederom was deze wedstrijd iets specialer voor Levi en Flinn gezien hun recentelijke verleden bij Woezik. Vanaf minuut 1 dag je dat de messen waren geslepen door de bezoekers. Ieder duel werd stevig aangegaan, waarbij de kleinere en grotere beukjes eerder regelmaat dan uitzondering waren. Maar eerlijk is eerlijk, het was wel slim, want hierdoor was het lastig om er onderuit te voetballen door AWC. Toch was het de thuisploeg die na 6 minuten op 1-0 kwam, door een prachtige goal van Mika, die uit de draai direct op goal schoot en via binnenkant paal doeltreffend was. AWC bleef de ballen proberen rond te spelen en van links naar rechts en vice versa, maar het was soms net te slordig. Dit kwam ook door het goede storen van Woezik. Een goede individuele actie werd door AWC niet kordaat genoeg aangepakt, wat leidde tot een vrije schietkans, die vervolgens hoog in het doel verdween. Woezik was daarna nogmaals dicht bij een treffer maar de paal en Guus voorkwamen een goal uit een corner. Aan de andere kant was AWC ook dichtbij een treffer via Mats, die goed doorliep op de doelman. Vlak voor rust had AWC geluk dat een handsbal van Zian niet gezien werd door de verder uitstekende scheidsrechter Etienne.

In de rust gaf Fedde aan niet meer verder te kunnen i.v.m. ziekte. Ook het gezicht van Mees had de kleur van RAL 9010 aangenomen en kon niet laten zien wat hij een week eerder wel had gedaan, namelijk een topwedstrijd op de mat leggen. Tijdens de tweede helft moest Jort er met een bloedneus uit, na een ongelukkige botsing met de tegenstander. Toch waren zoals gezegd de duels af en toe op en over het randje. Er waren aan beide kanten nog een paar goede mogelijkheden, waarbij met name de nummer 10 en 14 het verschil maakte bij de club uit Wijchen Noord. De aanval van AWC die begon bij Robin, over de linkerkant werd gespeeld over veel schijven en via Mika bij Benthe eindigde was veruit de mooiste aanval van de dag. Helaas gleed ze net op het moment van schieten weg, waardoor de bal naast werd geschoten. Aan de andere kant kon een harde bal niet klemvast gehouden worden door Guus, waarna deze binnengetikt werd en er door de helft van het publiek hard gejuicht werd. Toch was het vrij duidelijk buitenspel op het moment van inschieten. Een aantal reacties vanaf de kant kon eigenlijk niet door de beugel, vandaar dat de trainer van AWC even vroeg of het iets rustiger kon, want het betrof tenslotte een jeugdwedstrijd. Kennelijk roept een derby meer emoties op dan “gewone” krachtsmetingen. Jort werd vervolgens definitief uit het veld gewerkt. Een flink bloedende knie was het bewijs. Hierna volgden ook de tranen. Deels omdat het uiteraard pijn deed, maar ook dat het speelveld vroegtijdig verlaten moest worden. Al met al een terechte uitslag, waarbij de thuisploeg niet ongelukkig mocht zijn met de handsbal vlak voor rust. Na de wedstrijd moesten Lucas en Flinn direct door naar Millingen voor de wedstrijd van de O13-2. De ene zorgde voor een assist en de andere voor een goal. Maar ook Benthe (O15-3), Mika, Zian en Puk (O15-4) completeerden andere teams van AWC. De trainer was dan ook hanentrots op de eerste helft van het seizoen. Er wordt altijd geprobeerd de voetballende oplossing te vinden en op te bouwen van achteruit. Daarnaast is hij ook vooral trots op de 2e jaars die de 1e jaars zo goed in het team hebben opgenomen en trots op de 1e jaars dat ze zich zo snel aan een groot veld en het team hadden aangepast. De uitspraak “ja, dit is een goed stel hoor”, past wel heel erg bij dit team. Een andere uitspraak uit diezelfde periode is “vooral doorgaan”!

Aanwezig: Benthe©, Fedde, Flinn, Guus, Jort, Kymo, Levi, Lucas, Mats, Mees, Mika, Puk, Robin, Thijs en Zian

Afwezig/ niet inzetbaar: Tijn (blessure)


SponsorVisie Responsive iframe Example