AWC JO13-1 vs OSC JO13-1

Datum wedstrijd:
2 december 2023
Uitslag:
0 - 5

In een week waar de meteorologische winter is begonnen, waren de weersomstandigheden ook op z’n zachtst gezegd afwisselend. Waar het aan het begin van de week nog met bakken uit de lucht kwam, was het aan het einde van de week gaan vriezen. Sinterklaas had op dinsdag weer een zaaltje in de Arcus gehuurd voor het team. Op donderdag en vrijdag werden de wanten voor de dag gehaald. Deze wisselende omstandigheden had ook zijn weerslag op het aantal spelers wat zich ziek moest melden. Bovendien was keeper Tijn ook nog eens geblesseerd geraakt. Gelukkig twijfelde Guus geen moment en konden we een goede deal maken met de O13-2.

De voetbalintenties waren het verplaatsen van links naar rechts en vice versa, in ieder geval waar de vrije ruimte zou zijn. In balbezit zou er geprobeerd worden om minimaal 3 aanspeelpunten te creëren. Dit betekent dat er heel veel bewogen zou moeten worden om telkens maar te kunnen aansluiten. De afspraken die al eerder gemaakt zijn, zoals onder de bal komen, bal laten vallen en opeisen, werden zelf ook nog even herhaald door de spelersgroep. AWC startte met Guus in de goal, Puk, Zian, aanvoerder Lucas en Levi in de achterhoede. Op het middenveld begonnen Robin, Jort en Mees en in de voorste linie stonden Benthe, Kymo en Mats opgesteld. Laatstgenoemde gaf heel stellig aan dat hij met muts net zo goed kon koppen als zonder, waardoor hij in ieder geval geen koude oren kon krijgen. De groenwitten schoten uit de startblokken en binnen 2 minuten stond er al 0-1 op het scorebord. Uit een corner (eindelijke volledig volgens afspraak) van Mats was Levi er als de kippen bij om binnen te tikken. Daarop volgde nog een achttal minuten waarbij het niet de vraag was of AWC zou gaan winnen, maar alleen met hoeveel. De spelers van AWC waren alleen maar af te stoppen door stevige overtredingen, waardoor o.a. Benthe, Jort, Mees met enige regelmaat tegen de vlakte werden gewerkt. De ene na de andere uitgespeelde kans volgde, waarbij er echter net te lang gewacht werd met schieten of passen, iets wat ze bij ESPN ook al weken roepen. Langzaam echter slopen de foutjes in het spel van de bezoekers en OSC maakte daar meer en meer gebruik van. Op het moment dat Guus ingespeeld werd of een achterbal moest nemen, had hij geen 3 afspeelmogelijkheden omdat er positioneel andere inzichten in de praktijk waren, dan theoretisch was besproken. Tel daar bij de onzuivere passing bij op en je laat de tegenstander volledig terugkomen in de wedstrijd. Toch hadden zij het vizier niet op scherp, waardoor het toch nog 0-1 bleef. Flinn had de voorsprong nog kunnen verdubbelen, maar oog in oog met de keeper was de inzet 1 nog te dicht bij de doelman.

In de rust werd aangegeven dat er nog meer bewogen moest worden en dat niet iedere bal 20 keer aangeraakt hoefde te worden. Mees stelde de groep echter gerust door aan te geven dat het toch wel 0-6 zou worden. Direct na rust leek het echter averechts te werken en was er direct een gigantische kans op de gelijkmaker. Toch was het veldoverwicht daarna weer volledig voor de groenwitten. Er werd steeds beter de vrije man gezocht en ook de duels werden gewonnen. Van achteruit heersten Puk, Zian, Lucas en Fedde steeds meer. En met name bij Fedde liep een zeer sterke speler. In de 42e minuut was het eindelijk raak. Waar eerst Flinn met links nog dichtbij een treffer was, kon de steekpass van Jort op Mika prachtig worden binnengeschoten. Daarna was het verzet gebroken bij de thuisploeg en was het vervolgens alleen nog maar genieten van het veldspel van AWC. O.a. Mees en Kymo kwamen steeds meer in hun element en de ballen werden prachtig naar de vrije ruimte geplaatst, waar bijvoorbeeld Robin en Thijs (die eigenlijk een weekend weg was, maar het voetbal niet kon missen) vrijliepen. En aan de bal was het team zo veel comfortabeler geworden. In de 50e minuut was het Mees over links en met links die Mika vond, die prachtig binnentikte. Een paar minuten later was het Flinn die Mika diep stuurde, die zijn hattrick maakte. Vlak voor tijd volgde misschien wel de mooiste treffer, alhoewel daar bij “Tor des Monats” nog op gestemd zal moeten worden. Een hele wijd opgezette één-twee van Mats en Flinn, werd door eerstgenoemde schitterend binnengeschoten. Flinn, de benjamin van het team die een dag eerder eindelijk 11 was geworden, werd hiermee de assist-koning van de wedstrijd. Maar eigenlijk had iedereen een dijk van een wedstrijd gespeeld, met name de tweede helft. In de kleedkamer kon er dan ook de verjaardag chips van Flinn genuttigd worden, werd het AWC-lied luid opgezet en had Jos voor Sinterklaascadeautjes gezorgd, wat wil je nog meer?

Aanwezig: Benthe, Fedde, Flinn, Guus, Jort, Kymo, Levi, Lucas©, Mats, Mees, Mika, Puk, Robin, Thijs en Zian

Afwezig/ niet inzetbaar: Tijn (blessure)


SponsorVisie Responsive iframe Example