AWC JO13-1 vs SML JO13-1

Datum wedstrijd:
20 september 2023
Uitslag:
2 - 1

De wedstrijd was georganiseerd door Jort, omdat een neefje in het team van SML speelde. Ondanks dat het op een doordeweekse dag wat lastiger te organiseren was, kon het team toch nagenoeg compleet vertrekken. Alleen Flinn en Fedde hadden schoolkamp, maar gelukkig kon Luc van de O12-1 “gehuurd” worden. Toen het duidelijk was dat de reis naar Arnhem zou gaan, kwam bij een enkeling het rood-zwart-groene hart van een of andere Nijmeegse ploeg even naar boven borrelen en werd er getwijfeld om die kleuren in de auto op te hangen. Om provocatie te voorkomen, is toch besloten om dit niet te doen.

Doel van vandaag was om compact te verdedigen en de tegenstander op te vangen rond de middencirkel. Daarbij zou het team constant kantelen naar de kant waar de tegenstander in balbezit was. Dit zou van achteruit gestuurd moeten worden door de laatste lijn.

Het was direct duidelijk dat de tegenstander gemiddeld fysiek qua lengte en kracht enorm in het voordeel was. Met name de as van de thuisploeg diende als kapstok voor de ploeg. AWC begon met Tijn in de goal, Puk, Lucas, Zian en Levi in de laatste linie. Op het middenveld startten aanvoerder Kymo, Jort en Robin. In de voorste linie stonden Benthe, Mika en Mats opgesteld. Er werd door de Arnhemse ploeg aangegeven dat er slecht kort gepauzeerd kon worden, i.v.m. het ontbreken van kunstlicht. Over de gehele eerste helft kan kort en bondig gerapporteerd worden. Er werd door iedereen keihard gewerkt. Achter de doelstelling van het compact verdedigen kon een vinkje gezet worden. Echter, er werd vervolgens vergeten om te gaan voetballen. Iedere bal die veroverd werd (en dat waren er heel veel), werd helaas binnen 0.3 seconden weer ingeleverd bij de tegenstander. Mogelijk dacht het team dat ze op deze manier nog beter op verdedigen kon oefenen. De groen-witten kregen in de eerste helft welgeteld nul kansen om te scoren. Er werd in de rust ook aangegeven dat “kort dekken” niet hoeft te betekenen dat er ook tegen iedere speler aangestaan moet worden. Vaak is een positie twee meter eronder eenvoudiger om het wegdraaien van de tegenstander te voorkomen, omdat je altijd nog naar voren kunt lopen.

Na rust veranderde het spelbeeld. Nog steeds was de tegenstander AWC fysiek de baas, maar nu werd het meer een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij ook de doelman van de thuisploeg getest werd. Dit kwam met name door meer nauwkeurigheid in de passing, maar ook door beter positioneren, waardoor de driehoekjes gemaakt konden worden. En waar in de eerste helft weliswaar de duels werden aangegaan, nu werden ze ook steeds meer gewonnen. Met name Robin, Thijs en Levi lieten zich niet wegzetten. Daarnaast was het ook knap om te zien hoe goed Luc van de O12-1 zich staande hield, terwijl het pas zijn 2e wedstrijd ooit was op een groot veld. Toch was het SML dat de score opende. Omdat een belangrijk duel op het middenveld verloren werd, was het team net niet meer in staat om compact genoeg te staan in de omschakeling, waardoor de ruimtes net iets te groot waren. Dit werd door de thuisploeg uitstekend uitgespeeld. Zo ging het spel over en weer. Zowel Mika als Benthe en Jort waren dichtbij de gelijkmaker, maar ook aan de andere kant stond een prima doelman of er werd nipt voorlangs geschoten. Er werd ook met een aantal spelers geschoven op andere posities, daar leent zich een oefenwedstrijd tenslotte ook goed voor. Zo was Benthe op rechts komen te staan, Mats op links en stonden Mees en Lucas een deel van de wedstrijd op het middenveld. En tot slot stonden Puk en Kymo centraal achterin. Het was mooi om te zien dat deze spelers zich zeer snel kunnen aanpassen en dat dit gewoon serieuze opties zijn voor het vervolg van het seizoen. Toch werd de achterstand vlak voor tijd nog verdubbeld. Een afgeslagen bal werd hard en hoog in het doel geschoten, onhoudbaar voor Tijn, ook omdat het zicht zeer beperkt was door de vele spelers. Toch kon je zien dat de gastheren dachten dat ze na de pauze wel even over AWC heen zou lopen, want ondanks de stand op het scorebord, moest er veel meer moeite gedaan worden. Daarbij ging het een aantal keren over het randje van het toelaatbare in de duels, o.a. door aan shirtjes te trekken. Echter één keer ging het veel te ver toen Benthe door een van de grootste spelers keihard getorpedeerd werd. Als er een boarding geweest, was ze daar waarschijnlijk overheen gegaan. Na een korte pauze, kwam ze alsnog weer het veld in, wat een bikkel. In de dying seconds was er dan eindelijk loon naar werken. Met een mooie dieptepass werd Mika weggestuurd. Hij speelde de bal langs de keeper op en deze ging tergend langzaam richting de doellijn. De scheidsrechter kon het niet constateren of de bal helemaal over lijn was en verschool zich achter de camera die de wedstrijd digitaal zou opnemen. Na het zien van de beelden zouden ze het doelpunt alsnog toekennen, werd er aangegeven. Echter bleek achteraf dat de camera al na 2 minuten was uitgevallen. Toch kon iedereen zich vinden in de goal, omdat voor het gevoel de bal wel een halve meter achter de doellijn was geweest. 

Al met al weer een hele goede, leerzame wedstrijd, waarbij de ruwe kanten van de diamant beetje voor beetje geslepen worden.

Aanwezig: Benthe, Jort, Kymo©, Levi, Lucas, Mats, Mees, Mika, Puk, Robin, Tijn, Thijs en ZianAfwezig: Fedde, Flinn


SponsorVisie Responsive iframe Example