Voetbalacademie gaat werken met Deliberate Play: meer plezier!

Ton Kosterman en Björn van de Groes zijn de nieuwe managers voetbal bij sv AWC. Zij geven richting aan de clubslogan van AWC: ‘Samen één, samen beter’. Onder de vlag van de AWC Voetbalacademie gaan zij het voetbalkader beter maken. Betere coaches maken hun spelers beter, betere spelers maken hun teams beter en uiteindelijk wordt daardoor de club beter.

De rol van de manager voetbal is essentieel om deze speerpunten te verbeteren. Voor het nieuwe seizoen 2019/20 gaan Ton Kosterman en Björn van de Groes deze rol gezamenlijk invullen. Ton Kosterman is dit jaar 35 jaar actief als trainer/coach waarvan 25 jaar als hoofdtrainer. Hij heeft zijn sporen verdiend bij AWC, Alverna, Woezik, Margriet Oss en Oss’20. Dit jaar is Ton voor het tweede seizoen hoofdtrainer van RKSV Wittenhorst. Björn van de Groes is een echte AWC’er met veel ambitie. Hij is dit jaar ook trainer/coach binnen de Voetbalacademie van NEC, co-trainer bij de JO19-1 en verantwoordelijk voor het JO19-2 team bij die club.

Björn is een groot voorstander van Deliberate Play. Een nieuwe methode om voetballers op te leiden. Het maakt spelers enthousiast, het is goed voor hun creatieve ontwikkeling en het verhoogt het niveau van hun spel. Vrij vertaald betekend het ‘spelend leren’. Dit jaar zullen vier voetbalacademie activiteiten plaatsvinden. De eerste zijn reeds gehouden. Het thema ‘hooghouden’ staat centraal en spelers kunnen hun voortgang middels filmpjes opsturen naar voetbalmanagerawc@gmail.com.

De volgende activiteiten zullen gepland worden in maart, april en mei van het volgende jaar. Zodra deze data bekend zijn zal dit gecommuniceerd worden. Voor meer info kunt u zich richten tot de voetbalmanagers. Vrijwilligers die dit willen ondersteunen zijn van harte welkom.

Vriendelijke groet,
Björn van de Groes en Ton Kosterman

SponsorVisie Responsive iframe Example