Algemeen bestuur

Sinds de algemene ledenvergadering van najaar 2019 bestaat het Algemeen Bestuur uit de volgende zes mensen:

De post van voorzitter van sv AWC is sinds 21 oktober 2019 vacant.

Fred Thannhauser is binnen het bestuur de secretaris. Na allerlei omzwervingen binnen de jeugdafdeling (zoals vader van voetballende zonen, jeugdleider en voorzitter van de jeugdcommissie en technische commissie) is Fred al jaren lid van het bestuur. Eerst was hij vele jaren actief als bestuurslid technische zaken en nu als secretaris.

Daarnaast is Fred te benaderen voor allerlei hand- en spandiensten. Hij is te bereiken onder nummer 06-18764875 en per mail: secretaris@svawc.nl

Jos Giesbers is als penningmeester verantwoordelijk voor het financiële reilen en zeilen binnen de vereniging. In het verleden voetbalde hij ongeveer dertig jaar bij Oranje Blauw bij de recreanten en hij was ongeveer zeventien jaar penningmeester bij SV Leones in Beneden-Leeuwen. Hij werkte bij accountant- en belastingadvieskantoor OBC uit Wijchen en in die hoedanigheid is hij al sinds 2003 lid van de Businessclub AWC. Ook is hij al jaren supporter van het eerste elftal van AWC doordat zijn neefjes Jorrit en Mannes tot voor kort in het eerste elftal speelden.

Met zijn naderende pensioen werd hij gevraagd om de functie van penningmeester bij AWC op zich te nemen. Nagenoeg elke voetbalvereniging heeft het moeilijk om de financiën op orde te krijgen en te houden. Jos ziet het dan ook als zijn uitdaging om samen met de andere zes bestuursleden en alle leden en sponsoren en vrijwilligers van de vereniging te zorgen voor een gezond financieel fundament. Jos is te mailen via penningmeester@svawc.nl Sinds september 2019 is Jos tevens vicevoorzitter.

Guus van Schijndel is bestuurslid voetbalzaken bij AWC. Na een actieve loopbaan als voetballer langs clubs als BSC Roosendaal, Wilhelmina Den Bosch, Willem II Tilburg, NAC Breda, Leones en AWC is Guus in 2003 begonnen als coördinator bij de F-pupillen toen zijn zoon Laurens bij AWC ging voetballen. Sinds 2008 is hij coördinator van alle pupillen geweest, van de mini’s t/m de D-pupillen.

In november 2015 werd hij bestuurslid voetbalzaken. In deze rol wil hij ervoor zorgen dat ‘de voetbaldieren’ (alle trainers en coaches) de ambities kunnen realiseren die in het club- en voetbalplan staan beschreven. Hij hoopt nieuwe energie in de club te kunnen mobiliseren zodat meer mensen zich gaan inzetten waarbij AWC kiest voor kwaliteit en waar voetbal centraal staat. Want trainers/coaches maken spelers beter, betere spelers maken een team beter en betere teams maken de club beter! Guus is bereikbaar via voetbalzaken@svawc.nl.

Guus AWC bestuur

Martijn Verharen is bestuurslid algemene zaken. Hij is geboren op echt AWC-terrein, op de Valendries. Hier groeide hij ook op en het was dan ook niet vreemd dat hij ooit als jeugdspeler bij AWC begon te voetballen. Inmiddels is hij al ruim vijftig jaar lid van onze vereniging. In deze jaren was hij behalve speler ook leider, trainer en kaderlid.

Sinds 13 november 2018 is hij bestuurslid algemene zaken met in zijn portefeuille onder meer de kantine, gebouwen velden en het terrein. Hij ziet het als zijn uitdaging om samen met alle vrijwilligers AWC verder te ontwikkelen als leuke en hechte familieclub. Zonder vrijwilligers is er geen AWC en Martijn vindt dan ook belangrijk dat het bestuur zuinig is op deze vrijwilligers, want samen zorgen zij voor een toekomstbestendige familieclub, die niet alleen sportief maar ook financieel gezond is. Martijn is te mailen via algemenezaken@svawc.nl

Jos van Beek is bestuurslid commerciële zaken bij AWC. Jos is geboren en opgegroeid in Grave, maar zat wel in Wijchen op de middelbare school. In 1995 besloot hij om definitief de Maas over te steken en in dat jaar kwam hij in Wijchen te wonen. Hier woont hij nog steeds met zijn vriendin, dochter, zoon en twee bonusdochters.

Jos is werkzaam bij JWR Elektrotechniek, wat ook gevestigd is in het mooie Wijchen. Hij heeft zelf nooit gevoetbald, maar door zijn voetballende zoon Stijn is hij toch regelmatig langs het voetbalveld te vinden. Een vereniging kan niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers en daarom is Jos erg blij dat hij de club kan ondersteunen in zijn functie. In het bestuur zet hij zich in voor sponsorzaken. Je kunt Jos mailen via sponsoring@svawc.nl.

Mariël Renkens is bestuurslid communicatie en sluit daarmee als enige vrouw de lijst. Hoewel ze voor zichzelf best een toekomst als voetbalvrouw zag zitten, was haar man Pieter al gestopt met zijn voetbalcarrière toen ze naast elkaar in de klas kwamen te zitten. Maar toen hun oudste zoon Lars besloot om te gaan voetballen, was er maar één club die hiervoor in aanmerking kwam: AWC! Een paar jaar later meldde ook hun jongste zoon Jelle zich aan en startte zijn voetballoopbaan bij de Champions League. Inmiddels voetballen beide jongens al een paar jaar met veel plezier bij de oudste voetbalclub van Wijchen en heeft Mariël zelfs een keer -als voetbalmoeder- op de platte kar een ronde door Wijchen gemaakt!

Maar Mariël staat niet alleen langs de zijlijn om haar zonen aan te moedigen, want ze is al een paar jaar betrokken bij communicatie als commissielid. Zo maakte zij in 2017 een social media-analyse voor de club, schreef zij voor het werven van nieuwe leden voor seizoen 2021/22 de communicatiestrategie en werkte zij als redactielid mee aan de presentatiegids 2020/21. In de bestuursvergadering van 16 maart jl. heeft Mariël de bestuurswerkzaamheden overgenomen van het vorige bestuurslid communicatie, Tim Giesbers. Deze wijziging zal in eerstvolgende ALV officieel voorgesteld worden. Mariël is te bereiken via communicatie@svawc.nl.