Wijchense burenruzie eindigt in nederlaag voor AWC JO13-2

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er gedacht dat de wedstrijd mogelijk afgelast zou worden, omdat het vrijdag de hele dag geregend had. De wedstrijd werd echter van natuurgras verplaatst naar kunstgras, waardoor er in een heerlijk zonnetje gespeeld kon worden. AWC miste wel een aantal spelers. Jayden was bij zijn vader, Sid en Milan waren ziek. Sjoerd was bovendien op schoolkamp geweest en Maurits had nog bij de eerste hulp gezeten, dus zij waren niet geheel okselfris aan de wedstrijd begonnen. De vervanger van Jayden, Levi, was helaas ook niet inzetbaar, waardoor Naut en Derk zich opofferden om ieder een helft te keepen. Gelukkig waren Jordy en Youri er om het team te ondersteunen, aangezien zij pas in de middag hoefden te spelen met hun eigen team: de JO13-1. AWC startte met Naut in de goal, Sjoerd, Yves, Derk en Tom achterin, met Tijs, Sil en Niek op het middenveld en Youri, Tijn en Jordy voorin.

De eerste halve kans was voor de bezoekers, nadat er goed voorin gestoord werd door Youri. De afronding was net niet secuur genoeg. Daarna kwam Woezik opzetten en werden de Groen-Witten onder druk gehouden. Toen Naut de bal op de zestien wou uitnemen, besloot de scheidsrechter echter dat de A-categorie-regel van toepassing was, dus dat er vanaf het doelgebied gestart moest worden. Toch probeerde AWC van achteruit op te bouwen en dat lukte tot aan de middenlijn heel aardig. Daarna zette Woezik genoeg druk om de tweede of derde pass eruit te halen. AWC probeerde verder naar voren te spelen, met veel ruimte in de rug, wat tegen de snelle spitsen van Woezik gevaar opleverde. Voor rust was de thuisploeg hierdoor twee keer doeltreffend. Een diepe bal werd een keer goed direct doorgetikt en een keer een onzuivere balaanname zorgde voor twee hoge en zuivere afstandsschoten, waar Naut volledig kansloos op was. Ondanks dat het spel zich veelal op de helft van AWC afspeelde, kwamen er geen grote kansen meer. Aan de andere kant kwam Woezik ook niet veel in de problemen.

Na rust ging AWC ook meer druk zetten op de verdediging van Woezik, waardoor zij onnauwkeuriger werden en er veelvuldig ingegooid mocht worden. In de omschakeling was Woezik echter scherp en met een verplaatsing van rechts naar links, lag de weg naar de goal helemaal open. Doelman Derk was kansloos op de inzet. Waar in het verleden de kopjes nog wel eens gingen hangen, bleef de inzet uitstekend en werd het veldspel alleen maar beter. Meer en meer werden de duels gewonnen en kon de voorste linie met Lars, Naut, Tijn, Youri en Jordy vaak de diepte ingestuurd met steekballen van Tijs, Mitch, Sil en Maurits. Langzamerhand leken de spelers van AWC minder onder de indruk te zijn van de tegenstander en kwam iedereen meer aan voetballen toe. Keer op keer echter verkleinde de doelman van Woezik zijn goal goed genoeg, waardoor er iedere keer net niet gescoord kon worden. Met een schitterend afstandsschot (na nota bene een assist van doelman Derk) wist Tijs de bezoekers weer helemaal in de wedstrijd te brengen. Daarna bleef AWC drukken en de 3-2 er aan leek te komen. Wederom in de omschakeling was Woezik in staan om in het zestienmetergebied te komen.

Een hele lichte beroering van Tom deed de scheidsrechter besluiten om een strafschop te geven. Hij kon ‘m geven, maar het gevoel aan AWC kant was toch dat het best zwaar gestraft was. Vanaf elf meter werd er zuiver binnengeschoten: 4-1. Opnieuw ging AWC niet bij de pakken neerzitten en leek een mooie pass van Yves op Youri in een treffer te resulteren. Helaas kon hij de uitstekend mee opgekomen Jordy net niet bereiken. De prachtige solo van Tijn waarbij hij drie man uitspeelde, veranderde helaas ook niks meer aan de stand, omdat de doelman prachtig redde. De 4-1 nederlaag doet vermoeden dat AWC is weggespeeld, maar dat was niet het geval. Woezik was weliswaar sterker in de 1e helft, maar de tweede helft heeft aangetoond dat AWC prima partij gegeven heeft en het grootste verschil was het benutten van de kansen. Goed gedaan en als jullie zo doorgaan, komen de punten vanzelf!

Aanwezig: Derk Venema, Jordy Botman (JO13-1), Lars Renkens, Maurits Minderhoud, Mitch van Rossum, Naut Pentier, Niek Jongsma©, Sil Cornelissen, Sjoerd Bressers, Tijn Koopsen, Tijs Janssen, Tom Gubbels, Youri Strijbos (JO13-1) en Yves de Haan
Niet inzetbaar: Jayden Linders, Milan Bos en Sid Heintzbergen

SponsorVisie Responsive iframe Example