AWC 90 portret: Eva Kerkman

Voetballen met buurtgenootjes

Eva maakt deel uit van het vrouwenteam van sv AWC, een combinatieteam met de dames van Juliana uit Malden. Ze heeft destijds voor AWC gekozen, omdat de jeugd waar ze toen mee voetbalde op het pleintje bij haar ouderlijk huis, ook bij AWC voetbalden. Daarnaast omdat het bij AWC niet alleen om voetbal draait, maar ook om de gezellige sfeer. Het is echt een plek om vrienden en vriendinnen te ontmoeten en samen te genieten van een leuke vrijetijdsbesteding.

“AWC heeft veel leuke plekken”, aldus Eva, “naast de kantine en het voetbalveld is de kleedkamer zeker een plek om te benoemen. Los van het feit dat die nog wel een opknapbeurt kan gebruiken, is het een plek waar het teamgevoel ontstaat. Samen de wedstrijd voorbereiden en na afloop bespreken. De plek waar leuke gesprekken plaatsvinden en waar vriendschappen ontstaan, wat zowel op het veld als daarbuiten belangrijk is om goed te kunnen presteren als team”.

Gezellig én ambitieus vrouwenteam

Wat mij momenteel het meest motiveert is mijn eigen voetbalteam! Doordat we zo’n fijn en gezellig team hebben, willen we echt samen strijden op het veld, we kunnen elkaar goed motiveren en weten elkaar te vinden. Daarnaast heeft het professionele voetbal mij ook altijd geïnspireerd. Stiekem had het me wel heel erg gaaf geleken om profvoetbalster te worden. Maar dat enorme talent had ik helaas niet.

Wat de toekomst van AWC betreft ben ik aan de ene kant positief. Ik denk dat AWC sinds een aantal jaren echt heeft kunnen aantonen aan de omgeving wat voor club we zijn en dit laten we steeds meer zien. Ik verwacht daarom dat AWC de komende jaren flink gaat groeien. Aan de andere kant zie ik de toekomst van het damesvoetbal binnen AWC minder rooskleurig in. Natuurlijk zitten er wel wat meiden in de jeugd, maar inmiddels zijn we als vrouwenteam nu al een aantal jaren samen met Juliana, wat echt superleuk is! Maar jammer genoeg zijn er geen teams onder ons, dus ik ben bang dat we op termijn geen dameselftal meer hebben binnen AWC. Dat zou ik wel echt heel erg jammer vinden! Wel zou het mooi zijn om met het huidige damesteam een keer kampioen te worden, om aan de club en omstreken te laten zien dat wij met dit enorm leuke team goed kunnen presteren en niet vergeten moeten worden! We spelen inmiddels al seizoenen achter elkaar mee om het kampioenschap.

SponsorVisie Responsive iframe Example