AWC 90-portret: Frans Derks

Frans AWC

Waarschijnlijk zijn er weinig mensen bij AWC die Frans Derks niet kennen. Je herkent hem ook meteen omdat veel aan Frans Groen-Wit uitstraalt. Hij heeft ook even overwogen (heel even maar) om zijn achternaam te veranderen in “Frans AWC”.

Frans wordt in oktober 69 jaar en hij is al ruim 60 jaar lid van onze club. Op zijn achtste lid geworden, wat eigenlijk nog niet was toegestaan, omdat die leeftijdsgrens destijds op tien jaar lag.  Hij was 16 toen jaar hij leider werd van de E1, een jeugdteam die hij samen met Geert Sanders (van Sterrebosch) onder zijn hoede had genomen. Dat team werd onder hun leiding ook meteen kampioen. Zelf heeft Frans bij de A-junioren gevoetbald, maar die carrière was van korte duur omdat hij vanwege een vervelende blessure moest stoppen.

Een uitgebreid cv bij AWC

Op 24-jarige leeftijd trad hij al toe tot het bestuur van AWC. Hij heeft daarna ontzettend veel functies vervuld waardoor zijn hart alleen maar groen-witter werd (op zijn Wijchens “groen-wit hert”). Hij heeft de ledenadministratie gedaan, was ober in het clubhuis, was een tijd jeugdleider, heeft wedstrijden als scheidrechter geleid, was vicevoorzitter en voorzitter, en vertrouwenscontactpersoon. Hij heeft geholpen met het bouwen van wat er nu allemaal staat. Maar wat zeker niet onvermeld mag blijven is zijn functie als clubhuisbeheerder, een functie die hij ruim 25 jaar heeft vervuld samen met zijn Herma.

Al die functies had hij waarschijnlijk nooit kunnen vervullen zonder de steun van zijn vrouw Herma, die zelf ook ruim 28 jaar kaderlid is geweest. Frans en Herma hebben twee kinderen die (natuurlijk) ook bij AWC hebben gevoetbald en thans hebben zij 6 kleinkinderen, waarvan er al twee de groen-witte kleuren dragen.

De mooiste momenten van Frans

Frans heeft vele mooie momenten beleefd bij AWC, maar het mooiste moment voor hem is toch wel het moment dat het eerste elftal kampioen werd en promoveerde naar de Hoofdklasse. Mooie plekjes zijn er genoeg op het sportpark van AWC, maar het mooiste plekje voor hem was toch wel het jeugdhonk. Frans zal altijd verbonden blijven aan AWC en ziet later zijn as zelfs graag uitgestrooid worden over het sportpark.

SponsorVisie Responsive iframe Example