AWC 90-portret: Jurgen van de Groes

Van vele markten thuis

Wij vieren als AWC dit jaar het 90-jarig bestaan van de club. Dat is eigenlijk uniek en daarmee is het de oudste club van Wijchen. Een ander bijzonder uniek feit is dat wij de Wijchense Prins Carnaval in ons midden hebben die deze functie maar liefst drie jaar heeft mogen vervullen en dat is, wie kent hem niet, Jurgen van de Groes. Jurgen is een vaste kracht bij AWC 8, maar vervult daarnaast nog meer cruciale functies als vrijwilliger. Hij deelt onder andere de wedstrijden in voor de teams van de senioren en je moet eigenlijk wel van puzzelen houden om dit goed te doen! Verder is hij leider van AWC 8 en van JO19-4. Begonnen op 6-jarige leeftijd en is nu, met een korte onderbreking, bijna 40 jaar lid.

Familieclub

De familie van de Groes is overigens goed vertegenwoordigd bij onze club. Naast Jurgen is er broer Bjorn de voetbalmanager en broer Jeroen, de leider van JO19-2 en dan zijn er nog Nicky, Job en Tijn die bij AWC 1 spelen, Luca speelt bij JO19-1 en zoon Daan van Jurgen speelt bij JO19-4 en dat brengt het totaal van de “groesjes” op 8 leden. Ik heb overigens het idee dat bij familiebijeenkomsten van hen er vooral over AWC wordt gesproken, waarbij de familie van de Groes vooral “Groen-Wit” ademt.

Jurgen omschrijft AWC als een warme energieke familieclub met een duidelijke visie. Maar het is vooral een gezellige club met een mooi in de bossen gelegen sportpark.

SponsorVisie Responsive iframe Example