AWC 90-portret: Patrice de Haan

De jeugd heeft de toekomst

Patrice is al op jonge leeftijd bij AWC begonnen. Hij was zes jaar toen hij met voetballen begon en is destijds vijftien jaar lid geweest van sv AWC. Toen zijn zoon Yves negen jaar geleden begon met voetballen, werd Patrice weer opnieuw lid. Dus in totaal nu 24 jaar. De afgelopen negen jaar heeft hij de jeugd getraind van de mini’s tot nu de O15-2. Volgend seizoen gaat hij nog één jaar met zijn zoon mee naar de JO17 en dan is het mooi geweest en gaat hij waarschijnlijk een ander jeugdteam trainen. Patrice heeft de hele jeugd bij AWC doorlopen en heeft zelfs even het eerste elftal gehaald. Hij is thans 48 jaar en heeft niet meer de ambitie om in het eerste team te spelen. Wel speelt hij nog graag bij de recreanten op zondag, waarbij de eeuwige talenten vooral heel goed zijn in de derde helft.

Wat het sportpark betreft kan dat volgens hem niet mooier liggen, zo in de bossen. En ondanks dat de kleedkamers wel een goede facelift kunnen gebruiken, zijn de kleedkamers en vooral de kleedkamerhumor onbetaalbaar. Het is niet te doen om één favoriete persoon binnen AWC aan te wijzen. Maar dat zijn jeugdheld Leo Janssen nu nog steeds iets bij AWC doet, geeft aan dat de club iets goeds doet.

Met een aantal spelers waar hij nu nog mee voetbalt, zijn ze in de jeugd naar Denemarken geweest om daar een toernooi te spelen. Wie kan dat allemaal zeggen? En met sommigen gaat hij nu nog steeds naar muziekconcerten. En kinderen van spelers waar je vroeger mee gespeeld hebben, zijn nu ook weer dikke maatjes van je eigen kinderen. Dat is toch prachtig?

Naast trainer ook een zeer actieve vrijwilliger

Om dit in stand te houden of zelfs een beetje uit te bouwen, probeert hij zijn steentje bij te dragen. Hij is dus trainer bij de jeugd, zit in de TC als organisatorisch coördinator van de JO12-JO19, houdt de toernooiplanning bij en om de een of andere reden is het maken van het trainingsschema ook bij hem op het bordje terechtgekomen. En dat allemaal naast de uitgebreide wedstrijdverslagen die hij na élke wedstrijd van zijn JO15-2 schrijft!

Hij hoopt alles nog zo lang mogelijk in goede gezondheid te kunnen doen, zodat ze met de hele vereniging zo veel mogelijk plezier kunnen maken en iedere dag een heel klein beetje beter gaan voetballen. Al moet men die laatste ambitie bij de recreanten wel een beetje laten varen.

SponsorVisie Responsive iframe Example