AWC 90-portret: Frans Hendriksen

Al jaren lid

Zeg je Frans Hendriksen, dan zeg je ook meteen AWC. Dat zou best zijn tweede achternaam kunnen zijn. Frans is al jaren verbonden aan AWC. Frans is lid geworden in 1965 en begonnen als jeugdleider in 1968, en heeft daarnaast zelf nog ook gevoetbald en wel tot 1987. Daarna is hij zich gaan toeleggen op allerlei taken/functies binnen de club. Zo heeft hij lange tijd de taak van de ledenadministratie op zich genomen, is hij bestuurslid geweest en heeft hij regelmatig achter de bar gestaan in het jeugdhonk. Ook is hij geruime tijd redacteur geweest van “de “Groen-Witte”, dat met de komst van de diverse sociale media niet meer werd uitgegeven.

Het geheugen van de club

Frans is ook een beetje het geheugen van de club gelet op zijn historische kennis en gelet op het feit dat hij beschikt over veel documenten vanuit de ledenadministratie en vanuit de KNVB. Ook het beheer van sportlink leverde hem veel informatie op. Hij is ook nu weer, samen met Ans, zich gaan bezighouden met de ledenadministratie en hij is de man achter de “aanmaningen” van de contributie. De ledenadministratie is overigens niet nieuw voor hem. Dat heeft hij bijna 20 jaar gedaan en wel van 1999 tot 2018.

Gezellige club met dorps karakter

Als je Frans vraagt hoe hij AWC kort zou omschrijven, dan geeft hij direct zonder daar lang over te moeten nadenken aan dat AWC een gezellige en leuke club is die je een thuisgevoel geeft. Een club met een beetje een dorps karakter, waar je niet alleen voor het voetbal samenkomt. Hij heeft verder goede herinneringen aan “Appie” Jansen. Een man die dag en nacht bezig was met de club. Frans heeft veel bewondering voor hem gehad en was ook een soort inspiratiebron voor hem. Hij weet ook nog dat veel clubmannen, destijds na vergaderingen van de jeugdleiders, nog even gingen napraten in café Reuvers en dat het napraten vaak lang doorging tot in de kleine uurtjes.

SponsorVisie Responsive iframe Example